1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Gembersiroop Zelfgemaakt

Gembersiroop Zelfgemaakt

Gembersiroop Zelfgemaakt

Een hoofdbestanddeel voor GEMBERSIIROOP

Een hoofdbestanddeel voor GEMBERSIIROOP
Gembersiroop Zelfgemaakt

Glaasje echte GEMBERSIROOP

Glaasje echte GEMBERSIROOP
  • Aziatisch, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-06-2015

Van de meeste recepten die ik maak wil ik na 'n tijdje meestal wel 'ns kijken wat ik allemaal zelf kan "produceren". Zo vind ik dan wel tijdens mijn zoektochten recepten die ik dan wel wil gaan uitproberen. Af en toe zoals ze er staan of wat aangepast. Bij mijn zoektocht naar gembersiroop kwam ik dit recept tegen. Veel moeite kost het niet en was erg leuk om 'n keertje uit te proberen. Hier volgt het recept en alvast iedereen bedankt die het wil gaan maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 1 personen


250 ml Water
500 gram Rietsuiker
150 gram Gember, geschilde


Verder heb je nodig


Blender of kleine Keukenmachine
Onderzetter voor de Steelpan

Bereidingswijze

Maal de geschilde gember in de blender tot pulp. Zet de steelpan op, hoog vuur, op de onderzetter en los de rietsuiker, al roerende, op in het water. Is de suiker helemaal opgelost in het water kan de gemberpulp erbij, breng al roerende langzaam tot aan het kookpunt. Laat dan ongeveer 30 minuutjes op klein vuur stil pruttelen. Roer geregeld alles om, laat als de tijd om is alles afkoelen. Zeef alles 1 keer of meerdere keren op de vergiet, zodat het meeste pulp eruit is. De keuze is voor jou. Giet dan in een fles met dop en bewaar dan op een koele plek.

Serveertip

Ik bewaar de siroop in de diepvries gewoon in een klein bakje met deksel. Het bevriest niet helemaal je kunt er met een lepeltje uitscheppen wat je nodig hebt. Zo kun je van de gembersiroop ook mengen met water en drinken als limonade, smaakt best wel lekker en is bovendien erg gezond.

Bron

Ander recept.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top