Gevulde Turkse aubergine met croutons

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-06-2015
  • Gevulde Turkse aubergine met croutons

    Gevulde Turkse aubergine met croutons

    Gevulde Turkse aubergine met croutons

  • Gevulde Turkse aubergine met croutons

    Gevulde Turkse aubergine met croutons

    Gevulde Turkse aubergine met croutons

Gescheurde Buik is de vertaling van de originele Turkse naam. Deze overheerlijk gevulde aubergines zijn een combinatie van diverse recepten uit mijn Turkse kookboeken. Makkelijk te maken, gezond en niet duur wat wil je nog meer.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* 2 middelgrote aubergines
* 1 groot blikje tomatenpuree
* 1 heel fijn gesnipperde ui
* 1 ontvelde en ontpitte tomaat
* 250 gram rund- of lamsgehakt
* 1 rode puntpaprika of 2 Turkse dunne lichtgroene paprika's
* 1 teen knoflook
* olijfolie
* 2 ( oude) bruine boterhammen in kleine blokjes
* wat fijn geknipte peterselie
* peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Was de aubergines en schil ze met de dunschiller in de lengte om en om. Het wordt dan een zebra. Laat het steeltje zitten dan blijft hij goed in model. Wrijf je zebra's in met wat zout en olie en leg ze in een ovenschaal. Laat ze in het midden van de oven 30 minuten garen. Ondertussen maak je de vulling. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Ook de paprika snijd je zo klein. Bak het gehakt kruimig in een drupje olie, bak vervolgens de ui en paprika mee.. Doe de tomatenpuree in een maatbeker en vul deze met heet water aan tot 350 ml. Roer tot tomatensap. Voeg de helft van het sap aan je gehaktmengsel toe en laat dit even pruttelen. Doe ook de tomatenblokjes erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit. Haal de aubergines uit de oven. Maak in de bovenkant een snee en buig ze iets open. Nu schep je de vulling erin. Giet de rest van het tomatensap om de aubergines heen. Zet het geheel nog 20 minuten in de oven.
Pers de knoflook boven de broodblokjes en voeg een scheut olijfolie toe. Schep dit goed door elkaar en bak de blokjes enkele minuten in een hete anti aanbak pan knapperig. Ze worden krokanter bij het afkoelen.

Serveertip

Serveer de aubergines op een mooi groot bord, schep er wat saus omheen, strooi de croutons erover en maak af met wat peterselie. Wij aten er zelfgemaakte aardappelpuree bij, verrassend lekker! Natuurlijk kan pasta of rijst ook.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten