1. Home
  2. Recepten
  3. Biologische keuken
  4. Mar's suikervrije wortel-banaancake

Mar's suikervrije wortel-banaancake

Door: mar72

  • Biologisch, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-06-2015

Ingrediënten 8 personen


250 gr speltmeel, 16 gr bakpoeder, 2 tl kaneel, 120 ml hazelnootolie, 80 gr geplette walnoten, 100 gr fijngesneden gedroogde dadels, 1 zakje wortelrasp, 2 rijpe bananen, 120 ml vers geperst sinaasappelsap.

Mascarpone
Snufje kaneelpoeder


Verder heb je nodig


Een ingevette tulband vorm ( of een gewoon cakeblik)


Zoekende naar een suikervrije worteltaart is bij mij uitgekomen op deze makkelijk te maken cake.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 gr.
Snij de dadels in kleine stukjes en hak de noten fijn. Maak een prutje van de banaan en sinaasappelsap.
Meng het speltmeel, het bakpoeder, de dadels, de walnoten en kaneel door elkaar, voeg de olie toe. Eventueel een snufje zeezout toevoegen.
Voeg het bananenprutje toe en als laatste de wortelrasp. Meng alles goed door elkaar.
Giet het beslag in de cakevorm en bak in 45 gaar in de oven.

Serveertip

Als de cake is afgekoeld kun je deze eventueel bestrijken met een dunne laag mascarpone waar je een snufje kaneel aan toe voegt! Maakt de cake net even af

Bron

Samenvoegsel van diverse wortelcake recepten



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top