Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Biologische keuken
  4. Mar's suikervrije wortel-banaancake

Mar's suikervrije wortel-banaancake

Door: mar72

  • Biologisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-06-2015

Ingrediënten 8 personen


250 gram speltmeel
15 gr bakpoeder
2 tl kaneel
80 gr geplette ongezouten walnoten
80 gr gedroogde dadels
115 gr kokosolie
1 zakje wortelrasp
2 bananen
125 ml vers geperst sinaasappelsap
Eventueel om de cake te bedekken: mascarpone+een beetje kaneel


Verder heb je nodig


Een ingevette tulband-vorm


Ik moest een suikervrije worteltaart bedenken en dit kwam eruit!  Is heel makkelijk te maken!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden
Snij de dadels heel fijn en plet de walnoten hak je walnoten heel fijn
Maak een prutje van de bananen en sinaasappelsap
Meng het speltmeel, de kaneel, de dadels, het bakpoeder en de walnoten door elkaar. Evt een klein snufje zeezout. Voeg de kokosolie toe
Voeg dan langzaam de bananenpuree toe
En voeg als laatste de wortelrasp toe. Meng alles goed doorelkaar en giet het mengsel in de ingevette tulband vorm.
Bak de cake 45 minuten in de oven.

Voor als de cake is afgekoeld
Maak een mengsel van mascarpone en een beetje kaneel en smeer dit over de cake!

Bron

Tips gebruikt van het internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top