1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Chinese kool
  5. Kleverige spicy Chinese spareribs

Kleverige spicy Chinese spareribs

  • Chinees, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-06-2015

Ingrediënten 4 personen


100 ml hoisin saus
125 ml rum of whiskey
100 gram honing
50 ml sojasaus
2 el sesam olie
2 el hete saus, sambalsaus of tabasco
1 stuk verse gember, ca 3 cm, geschild en fijngehakt
3 teentjes knoflook geperst
1 el vijfkruidenpoeder
2 flinke of 3 kleine witte uien
2 flinke repen buik spareribs (3 kilo, reken 750 gr p.p.)


Verder heb je nodig


Ovenschaal, schaaltje, barbecue


Kleverige spicy Chinese spareribs
Kleverige spicy Chinese spareribs
Kleverige spicy Chinese spareribs
Kleverige spicy Chinese spareribs

Het is weer tijd om de barbecue neer te zetten en aan te steken. Dit recept komt van een bekende slager die ook kwalitatief goed vlees verkoopt. Ik ben gek op kleverig, deze kleverige en pittige spareribs zijn zo lekker, daar smul je je vingers bij op. De voorbereiding kost enige tijd (wachttijd), maar dan heb je ook iets. Deze Chinese marinade is overigens geschikt voor alle soorten varkensvlees, dus ook karbonades, speklapjes (buikspek) of varkenshaas.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak marinade door alle ingrediënten goed door elkaar te mensen. Controleer de verse spareribs aan de binnenkant of de slager het vlies heeft verwijderd. Zo niet verwijder dit dan met een uitbeenmesje. Verwarm de oven voor op 100° en smeer de spareribs royaal in met de marinade. Pak de spareribs in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal in de oven en laat deze 3 uur staan. Na 3 uur haal je de spareribs eruit en bewaar je ze koel totdat je gaat barbecueën. Bereid een barbecue voor met kooltjes met een witte aslaag. Hij hoeft niet zo heet te zijn. Leg de spareribs erop en smeer nog een paar keer dun in met de rest van de marinade en draai ze een paar keer om. Ze hoeven nu alleen nog maar goed warm te worden. Laat de spareribs een paar minuten rusten, snijd ze in handzame porties en serveer. Smullen!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker als pittig bijgerecht bij een barbecue.

Bron

Online (bereidingswijze herschreven/aangepast)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top