Kleverige spicy Chinese spareribs

  • Chinees, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-06-2015
  • Kleverige spicy Chinese spareribs

    Kleverige spicy Chinese spareribs

    Kleverige spicy Chinese spareribs

  • Kleverige spicy Chinese spareribs

    Kleverige spicy Chinese spareribs

    Kleverige spicy Chinese spareribs

Het is weer tijd om de barbecue neer te zetten en aan te steken. Dit recept komt van een bekende slager die ook kwalitatief goed vlees verkoopt. Ik ben gek op kleverig, deze kleverige en pittige spareribs zijn zo lekker, daar smul je je vingers bij op. De voorbereiding kost enige tijd (wachttijd), maar dan heb je ook iets. Deze Chinese marinade is overigens geschikt voor alle soorten varkensvlees, dus ook karbonades, speklapjes (buikspek) of varkenshaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 ml hoisin saus
125 ml rum of whiskey
100 gram honing
50 ml sojasaus
2 el sesam olie
2 el hete saus, sambalsaus of tabasco
1 stuk verse gember, ca 3 cm, geschild en fijngehakt
3 teentjes knoflook geperst
1 el vijfkruidenpoeder
2 flinke of 3 kleine witte uien
2 flinke repen buik spareribs (3 kilo, reken 750 gr p.p.)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal, schaaltje, barbecue

Bereidingswijze

Maak marinade door alle ingrediënten goed door elkaar te mensen. Controleer de verse spareribs aan de binnenkant of de slager het vlies heeft verwijderd. Zo niet verwijder dit dan met een uitbeenmesje. Verwarm de oven voor op 100° en smeer de spareribs royaal in met de marinade. Pak de spareribs in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal in de oven en laat deze 3 uur staan. Na 3 uur haal je de spareribs eruit en bewaar je ze koel totdat je gaat barbecueën. Bereid een barbecue voor met kooltjes met een witte aslaag. Hij hoeft niet zo heet te zijn. Leg de spareribs erop en smeer nog een paar keer dun in met de rest van de marinade en draai ze een paar keer om. Ze hoeven nu alleen nog maar goed warm te worden. Laat de spareribs een paar minuten rusten, snijd ze in handzame porties en serveer. Smullen!

Bron

Online (bereidingswijze herschreven/aangepast)

Serveertip

Lekker als pittig bijgerecht bij een barbecue.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

caroca avatar
caroca 25-07-2016

Deze neem ik van je mee, lijkt mij heerlijk!

jahzman avatar
jahzman 05-06-2016

Heelrijk en verassend mals door de 3 uur in folie in de oven. Lijken erg op de van de chinees.

Lammy1954 avatar
Lammy1954 14-06-2015

Wij zijn gek op spareribs en deze lijkt me heerlijk. Gaan we binnenkort maken! Groetjes Lammy

Salak avatar
Salak 14-06-2015

hallo,leef in Australia,het lijkt me een heerlijk gerecht om klaar te maken en te Eten. Heel veel dank .Salak

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten