Gegrilde Gamba´s in Knoflook Kruiden Marinade

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-06-2015
  • Gegrilde Gamba´s in Knoflook Kruiden Marinade

    Gegrilde Gamba´s in Knoflook Kruiden Marinade

    Gegrilde Gamba´s in Knoflook Kruiden Marinade

  • Gegrilde Gamba´s in Knoflook Kruiden Marinade

    Gegrilde Gamba´s in Knoflook Kruiden Marinade

    Gegrilde Gamba´s in Knoflook Kruiden Marinade

Dit gerecht is heel makkelijk te maken.

 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
16-20 stuks grote gamba's (Geschild en Adertje eruit)

Marinade:
1 1/2 tl zout (zeezout)
1/2 tl citroenrasp
3 a 4 teenjtes knoflook (dun gesneden)
1/2 kopje verschillende kruiden en het liefst zo vers mogelijk
Verschillende combinaties mogelijk.
Pas alleen op voor Rosemarijn, want dit kruidje overheerst heel erg.
Wat ik gebruikte:

- Basilicum
- Peterselie
- Oregano
- Tijm

4 tot 6 el olie

Sausje:
Rode chili vlokken
cayenne peper op smaak
1/2 citroensap
1 el olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Gebruik een vijzel voor meer smaak.
Blender of keukenmixer is ook goed.
6 saté stokken (ingeweekt in water) of metalen
Een groot afsluitbare zakje

Bereidingswijze

Verwarm de BBQ of Grill voor.

1. Pluk de blaadjes van de Tijm en gooi de takjes weg.
2. Stapel de basilicumblaadjes op en doe de overige kruiden in het midden.
3. Rol hem op en snijd hem in stukken.
4. Doe in een vijzel het zout, citroenrasp en knoflook en kneus het tot een beetje grof.
5. Doe de kruiden erbij en stamp alles fijn
Let op dat het geen pasta word.
6. Doe 4 el olie toe aan de mix en kneus het ongeveer een minutje door.
7. Voeg het overige el olie door de mix en meng het met een houten lepel goed door.
8. Doe de gamba's in een kom en voeg 2/3 van de marinade toe.
9. Meng alles goed door elkaar.
10. Pak een groot afsluitbare zakje, doe de gamba's erin, afsluiten en voor ongeveer 3 a 4 uur marineren in de koelkast.
11, Dek de overige marinade af en zet hem ook in de koelkast.
12. Na 3 a 4 uur uit de koelkast en prik 4 tot 5 garnalen op een stokje.
13. Grill op een houtskool vuurtje voor een paar minutjes per kant.
Waarom hoog vuur?
De marinade word direct gecarameliseerd zodat de smaak blijft behouden.
14. Doe de overige marinade in een kommetje met wat rode chili vlokken, cayenne peper citroensap en olie.
15. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met wat zout en peper.
16. sprinkel het sausje over de gamba's

Eet smakelijk.

Serveertip

De marinade is in alle combinaties mogelijk.
Zolang er niet te veel rosemarijn word gebruikt.
Rosemarijn overheerst heel erg een een snufje is goed genoeg.

Marinade over?
Voeg roomboter toe ipv olie voor een heerlijke kruidenboter voor bij de garnalen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten