1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Iraanse keuken
  5. Haricots verts, peultjes, hazelnoten en sinaasappel (Ottolenghi)

Haricots verts, peultjes, hazelnoten en sinaasappel (Ottolenghi)

Door: EvelienT01

  • Iraans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-06-2015

Ingrediënten 6 personen


400 gram haricots verts
400 gram peultjes
70 gram hazelnoten in het vlies
1 sinaasappel
20 gr bieslook, fijn geknipt
1 teen knoflook, fijngehakt
3 el olijfolie
2 el hazelnootolie (of andere notenolie)
grof zeezout en zwarte peper



Ottolenghi maakt prachtige gerechten en dankzij het kookboek zijn ze voor ons allemaal bereikbaar. Dit heerlijke bijgerecht kost geen moeite, maar de smaken zijn fantastisch.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. verhit de oven voor op 180 graden. Spreid de hazelnoten uit over een bakplaat. Rooster de hazelnoten ongeveer 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen tot je ze kan vastpakken, doe ze in een schone theedoek en wrijf de vliesjes er vanaf. Hak de noten vervolgens grof, het is niet erg als er nog hele noten tussen zitten.
2. Haal de haricot verts en peultjes met een scherp mes af. , hou ze gescheiden. Breng een flinke pan water aan de kook, zodat de boontjes genoeg ruimte hebben en dus hun kleur behouden.
3. Blancheer de haricot verts ongeveer 4 minuten, giet af en spoel ze onder koud water af.
4. Blancheer vervolgens de peultjes in 1 minuut, giet ook af en spoel onder koud water af.
5. Schaaf met een dunschiller fijne repen van de sinaasappelschil (ik gebruik zelf een zesteur)
6. Meng alle ingredienten in een grote schaal, voeg eventueel wat sap toe van de sinaasappel en breng verder op smaak met peper en zout.

Bron

Ottolenghi het Kookboek



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van EvelienT01
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top