1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vis keuken
  5. Zalm
  6. Voorjaarsrisotto met zalm en munt!

Voorjaarsrisotto met zalm en munt!

  • Vis, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-06-2015

Ingrediënten 4 personen


4 el olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
300 gram risottorijst
600 ml hete groentebouillon
1 courgette, in blokjes
300 gram doperwten
1 tl citroensap
4 stukken zalmfilet
1 el koude boter
25 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
2 el fijngehakte muntblaadjes


Voorjaarsrisotto met zalm en munt!
Voorjaarsrisotto met zalm en munt!

Risotto in het italiaans betekent in het nederlands rijstpannetje!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak kort. Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is. Verhit de rest van den olie in een andere pan en fruit de courgette circa 3 minuten. Voeg de doperwten en citroensap toe en schep dit door de risotto als deze beetgaar is. Leg het deksel op de pan en neem de pan van de warmtebron. Bak intussen de zal op de huid op middelhoge stand in circa 5 minuten rosé. Bestrooi met zout en bak nog 1 minuut op de andere kant. Roer door de risotto de boter kaas en munt en breng verder op smaak met peper. Serveer de risotto op warme borden en leg er een stuk zalm op.

Bron

Tijdschrift boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sache


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sache
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top