1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Tomatenroomkip

Tomatenroomkip

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-06-2015

Ingrediënten 4 personen


8 scharrel kipdijfilet
1 ui, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
450 g tomatenblokjes uit blik
zout
zwarte peper
250 ml slagroom
60 ml olijfolie
grof gehakte verse basilicum als garnituur

warm gaar schelpjesmacaroni



Tomatenroomkip
Tomatenroomkip
Tomatenroomkip

bak kip aan in olijfolie

bak  kip aan in olijfolie
Tomatenroomkip
Tomatenroomkip
Tomatenroomkip
Tomatenroomkip

weer zo een lekkere basis kip met roomsaus gerechtje echt heerlijk romig van smaak en lekker met schelpjes macaroni

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breng kip op smaak met zout en peper en bak in olijfolie kip rondom aan tot mooi bruin van kleur en haal kip uit pan.
2. Fruit in bakvet de ui en knoflook tot zacht.
3. Voeg tomatenblokjes erbij met iets water. (kip moet er bijna onder staan.
4. Doen deksel op pan en stoof kip voor 30 min. op een zacht vuur.
5. Voeg slagroom toe en laat saus zonder deksel verder inkoken tot een dikker saus.
6. Schep macaroni in diepe borden en verdeel kip met saus erover.
7. Garneer met basilicum.

Bron

Smaakontwikkelaar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top