Mediterrane auberginegratin
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Heerlijk en makkelijk gerecht!
Ingrediënten 4 recipe.people
2 aubergines, in dunne plakken50 ml olijfolie
2(rode uien), in ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
500 gram vastkokende aardappels geschild, in dunne plakken geschaafd
5 tomaten, in plakjes
4 el gehakte peterselie
1 el Italiaanse of Provençaalse kruiden
200 gram roomkaas naturel of kruidenroomkaas
Benodigdheden
Ovenschaal ingevetevt. aluminiumfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden
Bestrijk de aubergine-plakken met olijfolie en lef ze op een bakplaat. Bak de aubergine circa 15 minuten in het midden van de oven tot de plakken goudbruin zijn en bestrooi ze met zout en peper. Verhit een beetje olijfolie en fruit hierin de uienringen en knoflook 2-3 minuten. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal en maak daarop een laagje met aubergine, ui en tomaat. Verdeel de kruiden en roomkaas erover en dek af met de rest van de aardappelschijfjes. Bestrijk en besprenkel de bovenlaag met de rest van de olijfolie. Bak de gratin 35-40 minuten in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt
Bron
Tijdschrift boodschappen
Serveertip
*Strooi er wat Parmezaanse kaas en peper over voordat het in de oven gaat
* Vervang de roomkaas door geitenkaas
*Leg op de roomkaas een laagje zwarte of groene olijven in plakjes