Getrokken varken (UK)

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-06-2015
  • Getrokken varken (UK)

    Getrokken varken (UK)

    Getrokken varken (UK)

  • Getrokken varken (UK)

    Getrokken varken (UK)

    Getrokken varken (UK)

  • Getrokken varken (UK)

    Getrokken varken (UK)

    Getrokken varken (UK)

  • Getrokken varken (UK)

    Getrokken varken (UK)

    Getrokken varken (UK)

  • Getrokken varken (UK)

    Getrokken varken (UK)

    Getrokken varken (UK)

  • Getrokken varken (UK)

    Getrokken varken (UK)

    Getrokken varken (UK)

  • Getrokken varken (UK)

    Getrokken varken (UK)

    Getrokken varken (UK)

  • Getrokken varken (UK)

    Getrokken varken (UK)

    Getrokken varken (UK)

Pulled Pork, een echt lekker Engels recept. Kan gebruikt worden als hoofdgerecht, maar is ook lekker voor een tussendoortje of snack.
Altijd lekker, eigenlijk.

Voorbereiding 20-30 minuten, maar daarna ± 7½ uur in de oven.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 el paprika poeder
1 el zout
2 tl zwarte peper
½ tl cayenne peper
2 el gesnipperde knoflook (1 el poeder)
½ el gedroogde tijm
½ kopje honing
¼ kopje rode wijn vinaigrette
3 el olijf olie
1 ui, schoongemaakt en doormidden
± 750gr varkens schouder, in twee stukken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaal
Slow cooker

Bereidingswijze

Mix de 1e 6 ingrediënten in een schaal (de kruiden), bijv. met een vork.
Schenk de honing, de vinaigrette en de olie er bij. Meng nu to een dikkere massa.
Doe de ui onderin de slow cooker, met daarop de 2 stukken vlees. Giet hier vervolgend de bereide honingmix over, verdeel mooi over het vlees. Het zal er langs lekken, maar dat is des te lekker.
Zet de slow cooker laag en laat 7-8 uur garen, het kan zijn dat het wat eerder gaar is, maar dat is OK. Het vlees moet zacht en sappig zijn. Gemakkelijk om met 2 vorken uit elkaar te trekken (draadjesvlees-achtig). Daarom de naam Pulled Pork.

Dit kan natuurlijk ook in een gewone oven gemaakt worden; 11 a 12 uur op 100 graden.

Bron

Besproken in eetgelegenheid/pub. Nagemaakt.

Serveertip

Serveer met koolsla, mais, tomaat, enz. En natuurlijk bolletjes (o.d.) Ik eet dit het liefst in harde bolletjes (of stokbrood) met een pikante, zoete saus (sweet & spicy/Sweet Chilli recept volgt). Het water loopt me al in de mond bij het denken aan dit heerlijke vlees. Ook niet-varkensvlees eters waren er zeer positief over, tot nu toe.
Het bereide vlees kan bewaard worden in koelkast of vriezer.

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 02-06-2015

Ik heb (nog) geen slowcooker maar heb hem vast meegenomen. Klinkt goed! Dank je wel!

alidada avatar
alidada 01-06-2015

Hoi Henri, ik zag je recept en ik heb het in mijn kookboek [b]Slowcook[/b] gezet. Ik heb zelf ook een recept van Pulled Pork maar dat zweeft [b] ergens[/b] tussen mijn recepten. In ieder geval ga ik dat van jou zeker een keer maken. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten