1. Home
  2. Recepten
  3. Chocoladetruffels

Chocoladetruffels

Door: amarins

  •  , Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-06-1999

Ingrediënten


300g pure chocolade (in stukjes)
90g boter, 1,25 dl slagroom, 2 eetlepels cognac, cacao



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de chocolade in een grote beslagkom,
Doe de boter en de slagroom samen in een kleine pan met een dikke bodem.
Roer de massa boven een laag vuur tot de boter gesmolten is.
Het geheel aan de kook brengen en van het vuur nemen.
Giet het hete mengsel over de chocolade en roer met een lepel tpt de chocolade gesmolten en het mengsel glad is.
Roer de cognac erdoor.
Het mengsel in de koelkast af laten koelen en zo nu en dan doorroeren.
Zodra het hard genoeg is om te worden bewerkt, kunnen theelepels van het mengsel tot balletjes worden geroerd.
Zeef de cacao op vetvrij papier en rol de balletjes erdoor.
In de koelkast laten opstijven.
In een afgesloten trommel in de koelkast 2 weken houdbaar.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van amarins
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top