1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Varkenshaas, mals en boterzacht

Varkenshaas, mals en boterzacht

Door: phaedra321

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-05-2015

Ingrediënten 2 personen


4 grote stukken varkenshaas
braadboter
kruiden naar keuze


Verder heb je nodig


Koekenpan
vleestang om het vlees te draaien
ovenschaal
aluminiumfolie
oven 180 graden


Varkenshaas, zo lekker, maar voor veel mensen moeilijk te bereiden. Het is niet moeilijk, als je maar weet hoe Dit is een recept die ik de afgelopen jaren heb gemaakt, mee heb geëxperimenteerd, en uiteindelijk tot dit overheerlijke resultaat ben gekomen: een combinatie van snel dichtschroeien en vervolgens garen in de oven. Mooi rosé, mals en boterzacht!

Foto volgt nog.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal de varkenshaas ruim een uur van tevoren uit de koelkast, zodat hij mooi op kamertemperatuur komt. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een ---> flinke klont <--- boter in de pan, (ik gebruik zelf zeker een half pakje boter om genoeg jus/vocht te krijgen) laat het smelten tot het bruin ziet en schroei de varkenshaas op hoog vuur snel dicht, elke kant zo'n 2 minuten. Het snel dichtschroeien zorgt ervoor dat de sappen in het vlees blijven en daardoor lekker mals blijft. Niet prikken in het vlees, daardoor verlies je weer sap! Het beste gebruik je een vleestang om ze om te draaien. Haal de pan van het vuur, vet een ovenschaal in met boter en leg de varkenshaas in de schaal. Je kunt ze nu kruiden naar keuze. (Als je dat tijdens het snelle dichtschroeien doet, heb je kans dat de kruiden en wellicht varkenshaas aanbranden) Giet het overgebleven vocht van de boter over de varkenshaas en laat het even afkoelen. Leg vervolgens 2 klontjes boter op elke varkenshaas (als je dat doet als de hazen nog heet zijn, smelt de boter gelijk, deze moet in de oven pas smelten, dat maakt ze extra mals) en dek af met aluminiumfolie. Als de oven klaar is met voorverwarmen gaan de haasjes 20 minuten de oven in op 180 graden. Haal daarna de haasjes uit de oven, leg op een plank en wikkel ze in met aluminiumfolie. Laat ze 10 minuten rusten. Na het rusten haal je ze uit de aluminiumfolie, en trancheer je ze in mooie schuine stukken. (trancheren is snijden) Je ziet nu dat ze mooi rosé zijn van binnen, en boterzacht! Leg de schuine stukken op een verwarmd bord, en serveer de rest van het eten erbij. Erg lekker bij varkenshaas is champignon roomsaus.

Serveertip

Je kan ze kruiden met alleen peper en zout, maar erg lekker is ook een Italiaanse kruidenmix.
Het allerlekkerste is denk ik wel ze te serveren met een Champignon roomsaus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van phaedra321
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top