Pissaladiere
- Italiaans, Borrelhapje
- 20-30 min.
Ook lekker als lunch!
Bereidingswijze
Kneed voor het pizzadeeg de mix met 180ml handwarm water en 1 el olijfolie in een kom tot een soepel deeg. Kneed het op een werkvlak nog eens flink door. Laat het deeg afgedekt met folie 1 uur op een warme plek rijzen.
Bak de uien op laag vuur in de rest van de olie tot ze zacht zijn en licht kleuren. Voeg de tijm toe en bestrooi royaal met zout en peper. Laat afkoelen.
Verhit de over voor op 250°C en schuif een bakplaat op de onderste richel van de oven, zodat deze ook flink heet wordt.
Kneed het deeg nog eens goed door en rol het uit op een royaal met meel bestoven werkvlak tot een rechthoek die op de bakplaat past. Leg het deeg op een stuk bakpapier zo groot als de bakplaat en bestrijk met de pastasaus. Verdeel de uien erover.
Spoel de ansjovisjes af, dep ze droog en verdeel ze in ruitpatroon over de pizza. Verdeel er dan de olijven over en maal er wat extra peper over. Schuif de pizza met bakpapier en al op de hete bakplaat in de oven en bak in 8-10 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade.