Zelfgemaakte Amerikaanse BBQ hamburgers
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
De allerlekkerste hamburgers maak je gewoon zelf.
Ingrediënten 2 personen
300 gram biologisch rundergehakt1 eierdooier
1 koffielepel mosterd
1 koffielepel worcester saus
1 koffielepel uienpoeder
1/2 theelepel zout
1 theelepel cayennepeper
2 (hamburger)broodjes (zelf vind ik witte bollen van de bakker het lekkerst en makkelijkste)
toppings zoals bijvoorbeeld: wat sla, bbq saus, cheddar, augurk, gebakken ui of wat jij lekker vindt
verder heb je een aluminiumschaal voor op de bbq nodig
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 538,96 kcal |
Koolhydraten | 30,09 g |
Eiwitten | 35,63 g |
Vetten | 30,04 g |
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten door elkaar en vorm er hamburgers van. Grill de hamburgers aan beide zijden goudbruin en gaar op de aluminiumschaal op de bbq. Voor wat mooie grillstrepen leg je de hamburgers daarna nog kort even rechtstreeks op het bbq rooster. Dat is alles.
Serveren: serveer deze hamburgers op een hamburgerbroodje met bijvoorbeeld sla, gebakken ui, cheddar, augurk en zelfgemaakte bbq saus.
Serveertip
Dit recept is afkomstig van m'n foodblog www.vertruffelijk.nl Kijk op vertruffelijk.nl voor nog meer leuke en lekkere recepten.