1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Culinaire ossenstaartsoep met een ster

Culinaire ossenstaartsoep met een ster

  • Frans, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-05-2015

Ingrediënten 4 personen


300 gr verse ossenstaart in brokken gesneden
½ bol knoflook
¼ knolselderij
1 ui
2 laurierblaadjes
1 grote trostomaat
1 kleine winterwortel
2 takjes verse tijm, de blaadjes
Rasp (zest) van een kleine citroen
300 ml kalfsbouillon (pot) of groentebouillon
300 ml water
200 ml sherry
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Olijfolie


Verder heb je nodig


Soeppan, zeef

Culinaire ossenstaartsoep met een ster
Culinaire ossenstaartsoep met een ster

Ossenstaartsoep aten wij vroeger altijd toen ik nog een kind was (1970) op zondag als voorgerecht en ik vond het heerlijk, maar het was een blik. Deze is vers en smaakt geweldig. Er doen heel veel recepten de ronde, zelfs met mierikswortel en de gekste dingen, maar dat zijn ze niet. Dit is een soep die vol van smaak is en waar je, of het nu hoog zomer of ijskoud is, een enorme boost van krijgt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de ossenstaart in flinke brokken met een scherp koksmes. Snipper ui, hak knoflook fijn, snijd de wortel en knolselderij in blokjes. Neem een pan, doe er olijfolie in en zet die brokken staart aan samen met knolselderij, wortel, ui, knoflook. Doe dan de tomaat erbij, laurierblad, citroenrasp en de tijm. Kruid met peper en zout. Blus dan af met water, de bouillon en de sherry. Laat het dan 2 uur op zacht vuur pruttelen. Die smaken komen vrij, het kookt wat in en vlees valt van het bot af. Haal botten uit de soep, pluis het vlees en bewaar op een bordje. Zeef dan de soep zodat hij mooi glad wordt. Verdeel over 4 soepborden, voeg gelijke delen vlees toe en breng hoog op smaak met peper en zout. Deze soep smaakt geweldig. NB: een ossenstaart kun je krijgen bij Appie bij vlees in de diepvries (wereldsmaken) of een Keurslager.

Serveertip

Serveer met knapperige ciabatta.

Bron

Chefkok Björn Freitag, één michelinster



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top