1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Rosbief
  6. Rosbief met een ‘pistache crumble', uit de oven

Rosbief met een ‘pistache crumble', uit de oven

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-05-2015

Ingrediënten 4 personen


Vlees:
- 500 gr rosbief (aan een stuk)
- Zout en peper
- Roomboter en/of olijfolie

Voor de crumble:
- 150 gr pistachenootjes (niet te zout!) gemalen of geplet met vijzel
- Flinke hoeveelheid fijngehakte peterselie
- Circa 6 zongedroogde tomaatjes (fijngesneden, olie erbij laten)
- 2 a 3 teentjes geperste of fijngesneden knoflook
- Circa 8 ontpitte olijven (wel zout er eerst iets afspoelen) in stukjes
- Beetje grof zeezout (afhankelijk van hoe zout de rest is)
- Beetje grof gemalen peper
(evt. rose pepertjes ipv peper maar die konden we niet verkrijgen)


Verder heb je nodig


Koekenpan, vijzel, oven en evt. een thermometer (wel erg handig)


Ik experimenteer graag, met Pinksteren wilde ik nu eens een ander wat groter stuk vlees (is dus rosbief geworden) in de oven bereiden en daar zelf een smakelijke korst om heen maken.
Helaas kon zowel gluten (brood/paneermeel) en ei daar niet bij vanwege overgevoeligheid van een van ons.
Het werd daarom meer een soort crumble dan een korst, maar het resultaat was wel erg lekker. Een deel van de crumble hebben we, na het snijden van het vlees, er gewoon op het bord bijgeschept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De rosbief bestrooien met zout en peper en aan alle kanten even goed dichtschroeien/bruin bakken, niet laten garen.
Intussen de ‘crumble' maken door alle ingrediënten door elkaar te mengen, wees voorzichtig met zout. De rosbief uit de pan nemen, zoveel mogelijk van het mengsel erop drukken en in een ingevette ovenschaal doen. Deze korst plakt niet goed dus wat over is gewoon alsnog erover/bij doen.
Bakken in een voorverwarmde oven (180 gr) gedurende circa 10 minuten. Uit de oven halen en even laten rusten.
In plakken snijden en op het bord naar smaak nog zout en/of peper toevoegen. Dan ook nog wat extra van het mengsel erbij scheppen.

Serveertip

Je kunt het ook koemelkvrij maken als je alleen olie gebruikt en geen roomboter.
Ik heb rosbief gebruikt waarbij de slager boven inkepingen had gemaakt, dat zal het proces wel iets versnellen, maar ieder stuk vlees is anders, gebruik je intuïtie.
Deze korst plakt niet want ik kon geen gluten (brood of paneermeel) en ook geen ei gebruiken. Met brood en ei door de korst zal het wel beter plakken maar misschien ook iets langere garing nodig hebben.

Lekker met: gekookte aardappelen en gegrilde groentes of eigen famntasie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zomaareenbezoeker


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zomaareenbezoeker
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top