Caprese salade met een dressing van o.a. mosterd en verse basilicum
- Italiaans, Salade
- 0-10 min.
Heerlijke salade die ik samen met mijn broer voor 10 man had gemaakt (ze gingen de Elfstedentocht fietsen)
Ingrediënten 2 recipe.people
3 tomaten1 bol mozzarella
1/4-1/2 komkommer
*Handje zonnebloem- of pijnboompitjes
Snufje peper
1-2 el olijfolie (ook lekker: kruiden-olijfolie of noten-olijfolie)
1 dessertl. witte wijnazijn
1 tl (honing/dille) mosterd
Provencaalse kruiden
Verse basilicum
Verse peterselie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 317,01 kcal |
Koolhydraten | 9,78 g |
Eiwitten | 15,50 g |
Vetten | 23,38 g |
Bereidingswijze
Snijd de tomaat in schijfje en halveer deze. Snijd de komkommer in kleine blokjes of schijfje en verkuimel de mozzarella of snijd ook in schijfjes. Leg het mooi in een "waaier" op het bord (zoals op de foto) of verzin zelf iets creatiefs Kruiden en olie erover en klaar!
Serveertip
Ook lekker als warme maaltijd: bak eerst een half UITJE, voeg vervolgens een halve (rode) PAPRIKA en de komkommer toe. Ten slotte de tomaat, een half blikje TONIJN en een half teentje KNOFLOOK, wat CHILI SAUS en voeg het geheel bijeen.
Tip: lekker met gebakken uitjes en een PITA broodje!