Saoto soep

  • Indonesisch, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-05-2015
  • Saoto soep

    Saoto soep

    Saoto soep

Dit is de saoto soep zoals ik hem maak. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 kippenbouten
2 lier water
2 blokjes kippenbouillon
4 tenen knoflook geplet
1 grote ui
4 eieren
taugé
zakje frietjes (chips)
2 piment korrels geplet
1/2 theelepel gember
Stukje gember in dikke plakken
gefrituurde uitjes
rijst
peper en zout
rode peper in ringetjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan, zeef

Bereidingswijze

Ontvel de kippenbouten en maak ze schoon. Doe de kippenbouten in een grote pan en doe hierbij het water.
Snijd de schoongemaakte ui in stukken en ontvel de knoflook en doe deze bij het water in de pan. Voeg de bouillonblokjes,pimentkorrels en de gemberstukjes en gemberpoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Breng dit alles aan de kook en doe het vuur lager zodra het water kookt ,en laat de pan met deksel ongeveer 1 á 1 1/2 uur op laag vuur staan. zo ontstaat er een heerlijke bouillon. Haal de kippenpoten uit de pan en haal het vlees van de poten. Maak het vlees klein met behulp van 2 vorken. Zeef de bouillon. kook ondertussen de rijst en de eieren.Snijd het ei in vieren.

Serveertip

Leg in het midden van een soepkom of bord een beetje rijst leg hier op de taugé de kip giet de bouillon erover en maak het af met het ei de frietjes de gebakken uitje en de rode peper. Smullen maar!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 26-05-2015

Lekker Joyce, ik neem deze van je mee! Minder bewerkelijk zo te zien dan de soto (of saoto, whats in a name..) die wij meestal maken en lekker is het belangrijkst van koken, toch?? Dank je wel hiervoor en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

deonart avatar
deonart 26-05-2015

Apart en leuk soto recept die er ook nog eens leuk eruit ziet.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten