1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Griekse Calamaris met limoen-knoflooksaus

Griekse Calamaris met limoen-knoflooksaus

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-05-2015

Ingrediënten 2 personen


500 gr verse inktvis, schoongemaakt en in niet te dunne ringen gesneden (markt of visboer)
1 geklutst ei
200 gr maismeel of patentbloem
1 royale tl paprikapoeder, pikant
½ tl chilipoeder
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
1 limoen
2 teentjes knoflook, geperst
Flink halvanaise of half mayonaise en half yoghurt
Frituur- of zonnebloemolie (geen olijfolie!)


Verder heb je nodig


RVS schaaltjes, mes, frituur


Griekse Calamaris met limoen-knoflooksaus
Griekse Calamaris met limoen-knoflooksaus

Elke keer als ik bij de Griek zit dan neem ik deze als voorgerecht omdat het zo ongelooflijk lekker is. Het is makkelijk en snel zelf te maken. In sommige supermarkten zijn er ook kant en klare zakken te koop uit de diepvries, maar die zijn echt niet lekker omdat er nauwelijks vis inzit! Dit is voldoende voor 2 flinke porties als hoofdgerecht. Als voorgerecht porties halveren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Koop schoongemaakte inktvis bij de visboer of op de markt en snijd ze (of laat ze snijden) in niet te dunne ringen. Maak dan in een RVS schaal gekruid beslag liefst van maismeel. Doe meel of anders bloem in de kom en voeg chilipoeder, paprikapoeder, peper, zout en het geklutste ei toe. Roer met een garde door elkaar en voeg water toe tot je een niet te dun, maar glad beslag krijgt. Doe dan olie in een pan of wok en laat op een temperatuur komen van 170 tot 180 graden. Testen met een stukje broodkorst. Haal dan de inktvis ringen door het gekruid beslag en frituur deze in de pan enkele minuten tot ze mooi krokant en bruin zijn. Maak dan de saus. Meng mayonaise en Griekse yoghurt door elkaar met de geperste knoflook en limoensap. Proef tot de verhoudingen goed zijn. Serveer nu de krokant gefrituurde calamaris op een bord met de saus en wat Griekse salade. Je kan in plaats van deze saus ook kiezen voor verse tzatziki of pure knoflooksaus. Smullen!

Serveertip

Erg lekker met Griekse salade, verse frites of knoflookbrood en deze saus óf Griekse tzatziki (of beide sauzen). Drink er koele Retsina of een droge witte wijn bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top