Malse kip shaslick met pikante saus, weekendhap!

  • Balkan, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Malse kip shaslick met pikante saus, weekendhap!

    Malse kip shaslick met pikante saus, weekendhap!

    Malse kip shaslick met pikante saus, weekendhap!

  • Malse kip shaslick met pikante saus, weekendhap!

    Malse kip shaslick met pikante saus, weekendhap!

    Malse kip shaslick met pikante saus, weekendhap!

  • Malse kip shaslick met pikante saus, weekendhap!

    Malse kip shaslick met pikante saus, weekendhap!

    Malse kip shaslick met pikante saus, weekendhap!

  • Malse kip shaslick met pikante saus, weekendhap!

    Malse kip shaslick met pikante saus, weekendhap!

    Malse kip shaslick met pikante saus, weekendhap!

Ik blijf geïnspireerd door stokjes mals vlees omdat je er eindeloos mee kunt variëren en mee kan experimenteren. Niet alleen met de soorten vlees, maar ook met de marinades en eventueel de sauzen. Bovendien is het een lekkere- en snelle hap waar iedereen van smult en zeker nu de zomer zich aandient!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor vlees:

2 grote kipfilets of 4 kippendijtjes
3 teentjes knoflook
Scheut olijfolie
Sap en rasp van ½ citroen
Snufje cayennepeper
2 tl paprikapoeder
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
1 rode puntpaprika, in grote blokjes

Voor de pikante saus:

1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
2 teentjes knoflook, geperst
2 uien, gesnipperd
1 rode peper, zaad verwijderd, fijngehakt
50 gr augurken, fijngehakt
400 ml warme kippenbouillon (van tablet)
2 kleine blikje tomatenpuree
10 scheuten tomatenketchup
2 el rode wijnazijn of droge rode wijn
4 el basterdsuiker
Olijfolie
Zeezout
Eventueel maizena (om saus te binden)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan, grillpan of barbecue, satéprikkers

Bereidingswijze

Maak eerst de saus, maak alle groentes schoon, snipper uien, augurken heel fijn, ontdoe rode peper van zaadlijst en snipper fijn, paprika schoonmaken en in kleine blokjes snijden, maak warme kippenbouillon door een tablet in water op te lossen of gebruik vers als je hebt. Neem nu een pan, doe er wat olijfolie in en fruit knoflook, uien en pepertje. Doe dan de gesnipperde augurken en de paprikablokjes erbij. Voeg tenslotte de kippenbouillon, blikjes tomatenpuree en ketchup toe. Roer goed door en voeg dan de rode wijnazijn en suiker toe. Laat de saus nog 10 minuten pruttelen en inkoken. Indien de saus nog te dun is, al roerend binden met wat maizena. Proef en breng hoog op smaak met een vleugje zeezout.
Maak dan vleesmarinade, pers knoflook, doe in een schaal met olijfolie, citroensap, zest (geraspte schil), paprikapoeder, cayennepeper, zwarte peper, komijn en zeezout. Deze vleesmarinade is pikant en past bij de Balkan keuken. Snijd kipfilets in grove brokken en rijg aan in water geweekte satéprikkers. Doe er eventueel nog blokjes ui en champignons tussen, maar heb ik nu niet gedaan vanwege de saus. Rooster dan je stokjes op een grillplaat, in de grillpan of op de barbecue. Serveer met de lauwwarme pikante saus en smullen! ^O^

Serveertip

Heerlijk met verse frites, knoflookbrood en salade. Dep frites of brood ook in de saus. Drink er een lekkere Rosé bij.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten