Echte Bali saté ajam en babi, smultopper!

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Echte Bali saté ajam en babi, smultopper!

    Echte Bali saté ajam en babi, smultopper!

    Echte Bali saté ajam en babi, smultopper!

  • Echte Bali saté ajam en babi, smultopper!

    Echte Bali saté ajam en babi, smultopper!

    Echte Bali saté ajam en babi, smultopper!

  • Echte Bali saté ajam en babi, smultopper!

    Echte Bali saté ajam en babi, smultopper!

    Echte Bali saté ajam en babi, smultopper!

  • Echte Bali saté ajam en babi, smultopper!

    Echte Bali saté ajam en babi, smultopper!

    Echte Bali saté ajam en babi, smultopper!

  • Echte Bali saté ajam en babi, smultopper!

    Echte Bali saté ajam en babi, smultopper!

    Echte Bali saté ajam en babi, smultopper!

Na weer een paar experimenten denk ik de echte indo smaak wel gevonden te hebben zoals we ze op Bali kregen van de houtskool grill. Het geheim der saté zit hem in de marinade. Deze authentieke Indonesische satémarinade is snel en makkelijk te maken met ingrediënten die iedereen wel in huis heeft. Probeer zelf maar en je wilt nooit meer anders. Marinade is ook geschikt voor mals rundvlees of lamsschouder en is in 10 minuten klaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Voor satévlees:

400 gr kipfilet of kippendij in grove brokken
400 gr varkensschouder, procureur, schouderkarbonade, hamlap of varkenshaas in grove brokken

Voor verse marinade:

250 ml ketjap manis
1 rode peper, zaad verwijderd, gesnipperd
2 limoenen, sap
3 sjalotten, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 cm verse gember, geraspt
Zeezout
Vleugje bruine basterdsuiker
1 el arachideolie
Eventueel wat water
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 513,74 kcal
Koolhydraten 43,64 g
Eiwitten 45,96 g
Vetten 16,69 g
Benodigdheden
RVS schaaltjes, grillpan of barbecue, satéprikkers, mes

Bereidingswijze

Week saté prikkers voor in koud water zodat ze niet verbranden. Snijd kip en varkensvlees in grove brokken en doe in RVS schaaltjes zodat je weet wie wat is. Maak dan de marinade. Snijd rode peper doormidden, verwijder zaadlijst en snipper heel fijn. Snipper sjalotten, hak knoflook fijn of pers knoflook, pers sap van een limoenen, rasp gember. Doe dit in een RVS schaal en voeg ketjap manis toe. Roer door elkaar, proef en breng hoog op smaak met wat basterdsuiker, ik had 1 tl nodig en zeezout. Indien marinade te geconcentreerd smaakt, iets verdunnen met weinig water. De marinade is nu klaar voor gebruik. Verdeel deze marinade royaal over je brokken vlees. Laat het vlees even staan zodat de smaken van de marinade goed kunnen intrekken. Hoe langer vlees staat, hoe intensiever de smaken zullen worden. Rijg brokken vlees dan aan in water voorgeweekte saté prikkers en grill op de barbecue (het lekkerst), de grillplaat of grillpan, mooi gaar en dan heerlijk smullen. Deze saté is godsgruwelijk lekker. Eet smakelijk.

Serveertip

Heerlijk met zelf gewokte nasi of bami goreng, verse satésaus, kroepoek, atjar of zoetzure groenten of om zo weg te smullen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar

Doorsturen

Home Recepten