Pizza Ring
- Italiaans, Borrelhapje
- 20-30 min.
Dit recept heb ik gevonden op Pinterest en is een leuk en makkelijk alternatief voor een Calzone. Ik maak hem als we met het hele gezin lekker voor de buis zitten en iedereen kan er gewoon een stukje van af snijden en lekker op peuzelen als extraatje. De vulling is eigenlijk volledig zelf in te vullen en dus ook vegetarisch te maken. Mijn ingredienten zijn als voorbeeld voor je eigen creativiteit.
Ingrediënten 4 personen
2 pakjes Croissant plakken (je hebt er ongeveer 7 a 8 nodig)1 kleine paprika
4 champignons
1 bolletje mozzarella
1 klein bakje hamblokjes
Pizza saus (potje of zelfgemaakt)
1 ei
100 gr Salami (gesneden)
geraspte kaas
italiaanse kruiden
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 316,06 kcal |
Koolhydraten | 59,55 g |
Eiwitten | 33,33 g |
Vetten | 45,93 g |
Benodigdheden
Snijplank, mes, bakpapier, oven
Bereidingswijze
Eigenlijk zeggen de foto's het hele verhaal al, wees creatief.
Oven voorverwarmen volgens de aanwijzingen van de croissant verpakking.
Snij de ham, paprika, champignons en mozzarella klein en mix het door elkaar.
Leg de plakken croissant deeg in een ring op het bakpapier en smeer de middelste ring in met de pizza saus.
Leg hier boven op de mix van paprika, champignon en mozzarella.
Dek de groente laag af met de plakken salami.
Vouw nu de deeg plakken naar binnen toe dicht en zorg dat het aan elkaar blijft zitten aan de binnen kant.
Klop het eitje en smeer de ring in.
Bestrooi de ingesmeerde ring met Italiaanse kruiden en de geraspte kaas.
Leg nu het bakpapier met de Pizza ring op het rooster in de oven en laat deze in ongeveer 20 a 25 minuten mooi bruin bakken.
Bron
Serveertip
Maak hem eens met vis of gehakt. De mogelijkheden voor de vulling worden beperkt door je eigen creativiteit / fantasie.
Mocht je er stukjes kip in willen doen dan raad ik wel aan om de kip eerst even aan te bakken in de pan om te zorgen dat deze wel goed gaar wordt.