zuid indiase kerrie-eieren

  • Indiaas, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-06-1999

Voorgerecht dat gegeten wordt in Zuid-india

Deel dit recept

Ingrediënten
1 ui
4 teentjes knoflook
2 rode pepers
2 cm verse gember
6 eieren
2 citroenen
100 gr boter
1 tl geelwortelpoeder (koenjit)
1 el bloem
2 dl melk
1 pakje kokosmelkpoeder
zout
korianderblad
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de pepers (zonder zaadjes) in stukjes. Schil en rasp de gember. Kook de eieren hard, pel ze en houd ze warm. Pers 1 citroen uit, snijd de andere in schijfjes. Verhit de boter in een braadpan.

Bereidingswijze

Fruit de ui en de knoflook 5 min. Bak de pepers en de gember 3 minuten mee. Roer het geelwortelpoeder en de bloem erdoor. Voeg langzaam de melk, 2,5 dl water en het kokos-melkpoeder toe. Breng het al roerend aan de kook. Voeg naar smaak citroensap en zout toe.
Halveer de eieren en leg ze met de bolle kant naar boven in een schotel. Schenk de saus erop. Garneer met schijfjes citroen en korianderblad.

Laatste reacties

harmony avatar
harmony 12-03-2000

We hebben dit gerecht gisteren gegeten met Kip uit de Kadhai en een salada van tomaat, komkommer, lente-ui uit India en naan. Was verrukkelijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten