
1 stuk procureur van 2,5 kilo
200ml cola
Voor de rub
2 el lichte basterdsuiker
Grote snuf gemalen zwarte peper
2 flinke tl grof zeezout
2 tl paprikapoeder
1 tl mosterpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl selderiezout
Flinke snuf kaneel
Flinke snuf gemberpoeder
Flinke snuf nootmuskaat
Vocht om in te koken:
75ml balsamico azijn
300ml cola
70ml whisky
3 el lichte basterdsuiker
3 el olijfolie
80ml zelfgemaakte barbecuesaus
Voor de barbecuesaus
100ml ketchup
100ml water
3 el rietsuiker
2 el Worcestershire saus
1 el azijn
1 el Dijon mosterd
1 tl grof zeezout
drupje tabasco
Flinke snuf knoflookpoeder
Voor de coleslaw:
300g gesneden witte kool
200 g worteltjes, fijngehakt met de keukenmachine
1 kleine ui, heel fijn gesneden
1/2 gele paprika, heel fijn gesneden
1/2 rode paprika, heel fijn gesneden
3 flinke el Turkse yoghurt
3 flinke el mayonaise
3 el olie
2 el azijn
3 el suiker
Gemalen zwarte peper en zout naar smaak
Heerlijk Amerikaans gerecht
Doe het stuk procureur in een ziplockzakje met 200ml cola. Haal de lucht uit het zakje, sluit goed en leg een nacht in de koelkast.
Maak dan ook de barbecuesaus:
Meng alle ingredienten met een garde in een pannetje op halfhoog vuur. Breng al roerend aan de kook en laat 10 minuten sudderen, af en toe roeren. Doe het vervolgens in een glazen pot, laat afkoelen en laat een nacht onafgedekt in de koelkast staan. Hierna is het klaar voor gebruik.
De volgende dag:
Alle ingredienten voor de rub mengen. Vlees uit het zakje halen en goed rondom insmeren met de rub. Verpakken in plasticfolie en minimaal 30 minuten in de koelkast leggen.
De olie verhitten in een grote braadpan of koekenpan. Het vlees rondom bruin braden, ongeveer 3min per kant.
Vervolgens de ingredienten voor het kookvocht mengen met een garde.
Het vlees in een slowcooker doen of in een ovenschaal met deksel. Het vocht over het vlees gieten.
Vervolgens in de slowcooker in totaat zo'n 7u laten sudderen, beginnen op high, als het begint te borrelen verder op low. In de (voorverwarmde) oven 7u op 90 graden
Haal het vlees uit de pan, laat een halfuurtje rusten op een snijplank, afgedekt met folie en maakt het vervolgens met 2 vorken helemaal fijn (draadjesstructuur). Al het vocht uit de pan halen, vlees weer in de pan, vocht erdoor naar je smaak om ervoor te zorgen dat het niet droog wordt. Dan de helft van je zelfgemaakte barbecuesaus erdoor scheppen en nog even laten opwarmen.
Coleslaw:
Alle groente door elkaar scheppen, de rest mengen tot een sausje en door de groenten scheppen. Minstens een uur in de koelkast laten staan.
Serveer met witte broodjes, besmeerd met boter en dan even met de beboterde kant grillen in de grillpan. Wat coleslaw en pulled pork op een broodje scheppen.
Extra barbecuesaus erbij serveren.
Samengesteld uit verschillende recepten op allrecipes.com
meeuw405 23-02-2019
Meegenomen en maken wanner de griep uit m'n lijf is nu niet zoveel fut. Smulgroet Els
IZim 25-04-2016
Ik zie dat ik helemaal vergeten ben nog een reactie te plaatsen nadat ik dit gemaakt hebt in februari. Een deel is inmiddels op en het andere deel ligt nog te wachten in de vriezer. We hebben gesmuld. Wel aan het eind nog wat extra bbq saus toegevoegd omdat het nog wat droog was meer heerlijk recept
IZim 27-02-2016
Even een vraag: Hoe krijgen jullie een stuk procureur in een ziplockzakje? Gisteren alle spullen in huis gemaakt zodat het morgen de slowcooker in kan. Ik zit nu net het recept eens goed te lezen voor stap 1 en als ik zie hoe groot mijn stuk vlees is gaat dat nooit in een zakje passen
Sjakkielekkerbek 29-07-2015
Wie van jullie heeft dit al gemaakt.. en gegeten?
Ik wil graag weten hoe jullie het vonden...ben er nu mee bezig om dit te maken...
Delarosa 29-06-2015
Jaja Sippiex, lekker!!!!! Deze gaat hem/haar worden aankomend weekend, nu al zin in Dank je wel hiervoor en vriendelijke Smulgroet, Erwin