Kruidige zoete aardappelsoep
- Wereld, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 21-05-2015
Dit recept heb ik zelf samengesteld met de mindmap zoete aardappel uit het boek smaakvrienden groenten van Angelique Schmeinck. Op gevoel zoals er in het boek wordt aangeraden. En in dit geval bijzonder goed gelukt!
Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel arachideolie1 zoete aardappel, in blokjes
1 kleine witte ui, gesnipperd
Wit van een kleine prei, in ringetjes
Afgestreken theelepel venkelzaad
3/4 theelepel karwij (misschien iets minder, is vrij sterk van smaak)
Peper
Halve liter groentebouillon (is de soep te dik deze nog aanlengen met wat boullion)
Halve pot witte bonen
150 gram zeeduivel
Benodigdheden
Soeppan, staafmixerBereidingswijze
Ui, prei aanfruiten in de olie
Zoete aardappelblokjes erbij
Kruiden erbij
10 minuten stoven
Bouillon erbij
Koken tot aardappel gaar is.(ca. 10 min.)
Bonen erbij en pureren met staafmixer
Zeeduivel in stukjes garen in de soep
Serveertip
Druppel een theelepel pompoenpit olie over de soep in het bord of kom. Geeft nog een extra smaakje en het ziet er profi uit. Is echter niet noodzakelijk. Ook zonder olie is het een heerlijke soep.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties