Verse gekookte mosselen met knoflook, wijn,peterselie en een sausje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Verse gekookte mosselen met  knoflook, wijn,peterselie en een sausje

    Verse gekookte mosselen met knoflook, wijn,peterselie en een sausje

    Verse gekookte mosselen met knoflook, wijn,peterselie en een sausje

Smullen van gekookte mosselen met een sausje

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
3 dl. droge witte wijn
1 flinke ui in ringen
12 takjes peterselie
6 takjes selderij
1 grote wortel in plakken
flink wat versgemalen zwarte peper
1 teentje knoflook
4 kg, verse, schone mosselen
Franse mosterd
3 Eetl. kruidenazijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Mosselpan; zeef

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten, behalve de mosselen, de mosterd en de kruidenazijn in de pan en laat het mengsel zachtjes koken. +/- 5 min. Voeg de mosselen toe en kook ze op hoog vuur met het deksel op de pan. +/- 10 min.
Laat het kookvocht tot aan de rand van de pan komen. Schud de pan en laat het kookvocht nogmaals tot aan de rand komen +/- 1 min.
Haal de ongeopende mosselen er uit.
Serveer de mosselen direct.

VOOR HET SAUSJE:
Zeef het kookvocht en roer er wat mosterd en 3 eetl. kruidenazijn door.
Breng de saus op smaak. (pas op met zout, want als het goed is zijn de mosselen zout door het zeewater)

Bron

oma's receptenboek

Serveertip

Heerlijk met eigen gemaakte frietjes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruthbrock avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten