Verse gekookte mosselen met knoflook, wijn,peterselie en een sausje
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Smullen van gekookte mosselen met een sausje
Ingrediënten 2 personen
3 dl. droge witte wijn1 flinke ui in ringen
12 takjes peterselie
6 takjes selderij
1 grote wortel in plakken
flink wat versgemalen zwarte peper
1 teentje knoflook
4 kg, verse, schone mosselen
Franse mosterd
3 Eetl. kruidenazijn
Benodigdheden
Mosselpan; zeef
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten, behalve de mosselen, de mosterd en de kruidenazijn in de pan en laat het mengsel zachtjes koken. +/- 5 min. Voeg de mosselen toe en kook ze op hoog vuur met het deksel op de pan. +/- 10 min.
Laat het kookvocht tot aan de rand van de pan komen. Schud de pan en laat het kookvocht nogmaals tot aan de rand komen +/- 1 min.
Haal de ongeopende mosselen er uit.
Serveer de mosselen direct.
VOOR HET SAUSJE:
Zeef het kookvocht en roer er wat mosterd en 3 eetl. kruidenazijn door.
Breng de saus op smaak. (pas op met zout, want als het goed is zijn de mosselen zout door het zeewater)
Bron
oma's receptenboek
Serveertip
Heerlijk met eigen gemaakte frietjes