Krokante havermoutkoeken

  • Amerikaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-05-2015

Voor een trommel vol knapperige koekjes! Gezoet met kokosbloesemsuiker en agavesiroop.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
200 gr havermout (geen instant)
150 gr volkorenmeel
1,5 tl bakpoeder
1/4 tl piment
1/4 versgemalen zwarte peper
1/4 kaneel
snuf zout
200 gr boter (of kokosolie) op kamertemperatuur
1 ei
150 gr kokosbloesemsuiker én 50 gr donkere agavesiroop
of: 150 gram bruine suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de eerste zeven ingrediënten (t/m het zout) met elkaar in een kom, ik doe dat met een garde, zodat alles mooi gelijk mengt. Klop de boter licht en luchtig en voeg de suiker toe. Klop opnieuw tot een mooie lichte crème. Klop dan het ei er door en dan de gemengde droge bestanddelen.

Verwarm intussen de oven voor op 175 graden.
Maak met een kleine ijsbolschep of met twee eetlepels hoopjes beslag - iets uit elkaar - op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze met een vork platter.
Bak de koeken 13 minuten, keer de bakplaat halverwege voor een gelijkmatige kleuring.
Laat de koekjes op een rooster afkoelen en schep een nieuwe ronde beslag op de bakplaat; ook deze 13 minuten bakken en halverwege keren. Herhaal dit tot alles op is.

Bron

Http://www.volkskrant.nl/dossier-weekendrecept/krokante-koeken-met-havermout~a3899355

Serveertip

Je kunt ook lekkers door het beslag roeren, bijvoorbeeld rozijnen of gedroogd fruit, stukjes chocolade of sesamzaadjes.

Geen kokosbloesemsuiker in huis? Je kunt ook gewone suiker nemen, dan worden de koekjes iets zoeter.
Agavesiroop kun je vervangen door stroop, honing of maple syrup - de smaak van je koekjes verandert er dan iets door.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten