Havermout ontbijtcakejes

  • Amerikaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-05-2015
  • Havermout ontbijtcakejes

    Havermout ontbijtcakejes

    Havermout ontbijtcakejes

Een gezonde variant op blueberry muffins. Lekker bij het ontbijt of een kop thee.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
200 gr havermout (liefst geen instant, daar zit van alles doorheen)
375 ml water of melk
snuf zout
50 gr geraspte kokos
75 gr donkere agavesiroop of honing
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
3 el olie
2 kleine eieren of 1 grote
150 gr blauwe bessen (of ander fruit: vers of diepvries)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Muffinbakvorm voor 12 cakejes, evt. met papieren muffinvormpjes erin.

Bereidingswijze

Meng de havermout met het water en een snuf zout tot een pap. Laat het 2 tot 3 uur staan of een hele nacht.

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop de andere ingrediënten, behalve de bessen, door elkaar en roer ze door de gewelde havermout. Schep dan de blauwe bessen er ook door.
Giet het beslag in een ingevette bakvorm, een muffinvorm met twaalf cups bijvoorbeeld.
Bak ze 35 minuten of tot ze terugspringen wanneer u er zachtjes op drukt.
Laat ze 10 minuten afkoelen en haal ze dan uit de vorm. Laat ze afkoelen op een rooster.
Ze kunnen worden ingevroren.

Bron

www.volkskrant.nl/dossier-weekendrecept/havermout-ontbijtcakes~a3885356 | plaatje: bettycrocker.com

Serveertip

Lekkere varianten: vervang de blauwe bessen door rozijnen of chocolate chips.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten