1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Zalm
  6. Risotto met rode Alaska zalm uit blik, erwtjes en pancetta

Risotto met rode Alaska zalm uit blik, erwtjes en pancetta

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-05-2015

Ingrediënten 4 personen


- 1x 416 gram blikje of 2x 213 gram blikje rode wilde Alaska zalm
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram pancetta, in stukjes
- 350 risottorijst
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst of fijngesneden
- 150 ml droge Italiaanse witte wijn
- 1 liter hete groentebouillon
- 150 gram diepvries doperwtjes, ontdooid
- 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 4 eetlepels gesneden verse peterselie
- Zout en peper


Risotto met rode Alaska zalm uit blik, erwtjes en pancetta
Risotto met rode Alaska zalm uit blik, erwtjes en pancetta

Risotto met Alaska zalm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Laat de wilde zalm uitlekken en bewaar het vocht
- Verwijder eventuele huid en graten en breek de zalm in grove stukken
- Verhit de olijfolie in een grote koeken- of sauspan. Voeg de pancetta toe en bak voor een paar minuten
- Voeg de risottorijst toe en roer twee minuten door, tot de korrels glanzend zijn
- Voeg de ui en knoflook toe en bak al roerend nog een minuut
- Giet de wijn in de pan en laat het voor een paar minuten borrelen. Voeg het overgebleven vocht van de zalm toe en een paar lepels bouillon
- Roer het geheel goed door elkaar en laat op een medium vuur voor 20 tot 25 minuten koken, terwijl je steeds bouillon toevoegt tot de rijst gaar is
- Roer de erwtjes, Parmezaanse kaas en peterselie door de risotto. Voeg de stukken zalm toe en roer voorzichtig, zodat de zalm niet in te kleine stukken breekt
- Voeg naar smaak zout en peper toe en serveer direct



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top