1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Sappig stoofpotje van gemarineerd varkensvlees uit Andalusie

Sappig stoofpotje van gemarineerd varkensvlees uit Andalusie

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-05-2015

Ingrediënten 4 personen


Plm. 800 gram schouderkarbonade, schouderlappen of procureurlappen in grove stukken
6 tenen knoflook, in plakjes
1 flinke ui, gepeld en gesnipperd
vers gemalen zwarte peper
2 mooie takjes tijm
2 bladen laurier (als het kan verse laurier)
2 eetlepels (witte natuur-) azijn
2 wijnglazen fino sherry (droge sherry)
2 eetlepels gezeefde bloem
1 dl olijfolie


Verder heb je nodig


Grote schaal met deksel of aluminiumfolie voor het vlees in de marinade
stoofpan (zonder deksel)

Sappig stoofvlees van schouderkarbonade of procureur gemarineerd in een heerlijke marinade

Heerlijke zachte stukjes schouderkarbonade of procureur gestoofd in de marinade

Heerlijke zachte stukjes schouderkarbonade of procureur gestoofd in de marinade
foto: deonart
foto: deonart
Sappig stoofpotje van gemarineerd varkensvlees uit Andalusie
Sappig stoofpotje van gemarineerd varkensvlees uit Andalusie
foto: deonart

ik had dit met aardappelpuree e gekookte paksoy

ik had dit met aardappelpuree e gekookte paksoy
Sappig stoofpotje van gemarineerd varkensvlees uit Andalusie
Sappig stoofpotje van gemarineerd varkensvlees uit Andalusie

Dit heerlijke stoofpotje vind zijn herkomst in Andalusië volgens culinair journalist Onno Kleyn. Hij at dit in een achteraf gelegen restaurantje in Andalusië en is de smaak hiervan nooit meer vergeten. Zo lekker vond hij dit. Toen ik dit las liep het water in mijn mond en kon ik natuurlijk niet nalaten om dit te maken. Nu niet helemaal de tijd van het jaar voor een stoofpotje , maar op een frisse dag gaat dit er zeker in.
Enne.....Onno had gelijk. Wij - en ook onze logees - vonden het vlees verrukkelijk.
Het vlees wordt door de marinade zo lekker sappig en krijgt een bijzonder lekkere smaak.
N.B.
Het vlees moet plm. 24 uur in de marinade !!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem schaal waarin de stukken vlees naast elkaar passen.
Leg het vlees in de schaal. Voeg knoflook, ui, peper, tijm, laurier, azijn en sherry toe.
Dek af met deksel of folie.
Zet de schaal minimaal 12 uur maar liefst 24 uur koel weg.

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Haal de stukken vlees uit de marinade (bewaar de marinade!)
Bestuif het vlees met de bloem.

Verhit de olie in de stoofpan.
Braad het vlees hierin aan tot het vlees gaat kleuren.
Voeg de ongezeefde marinade toe en zet de stoofpan zonder deksel plm. 1 1/2 - 2 uur in de oven tot de saus bijna weg is en het vlees lekker zacht is.
Voeg eventueel wat water toe of dek de pan af met folie of een deksel als het te hard gaat.

Proef ! Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Serveertip

Lekker met bijvoorbeeld:
Aardappeltjes-met-knoflook-citroen-en-olijven of
Heerlijke-romige-aardappelpuree-a-la-petra en
een lekkere groene salade.
Eet smakelijk !!!

Bron

Met dank aan "100x Onno Kleyn: een bundel vol kookgeluk"



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top