Italiaanse gevulde champignons met gedroogde tomaatjes en kaas
- Italiaans, Voorgerecht
- 20-30 min.
Gevulde champignons maak ik vaker. Altijd lekker. Deze keer een vegetarische variant.
De gedroogde tomaten zorgen voor de pittige smaak in de champignons.
Omdat ik altijd een flinke scheut witte wijn of bouillon in de ovenschaal met de champignons doe blijven de champignons lekker smeuig en worden ze niet droog.
Dit is ook een lekker bijgerecht bij een pasta maaltijd, bij de bbq c.q. barbecue of als borrelhapje.
Ingrediënten 2 personen
6 grote champignons1 kleine ui of sjalotje
1 teentje knoflook
3 a 4 gedroogde tomaten op olie (afhankelijk van de grootte van de tomaten)
2 eetlepels olie van de gedroogde tomaten
vers gemalen zwarte peper
zout
1 theelepel gedroogde oregano
2 eetlepels paneermeel
1 los geklopt ei
2 eetlepels gehakte blad peterselie
75 gram geraspte belegen kaas
flink glas witte wijn of bouillon (van blokje)
Benodigdheden
Koekenpan
ovenschaal
keukenpapier
Bereidingswijze
Maak de champignons schoon met keukenpapier.
Verwijder het steeltje. Snij het steeltje in kleine stukjes,
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de tomaten-olie in de koekenpan.
Bak hierin de ui en knoflook glazig.
Voeg de gehakte champignonsteeltjes toe en bak even mee.
Haal de pan van het vuur en laat klein beetje afkoelen.
Voeg de stukjes gedroogde tomaten, los geklopte ei, peterselie,oregano, paneermeel en de helft van de geraspte kaas bij de champignonsteeltjes.
Roer alles goed door elkaar. Maak op smaak met peper en eventueel wat zout.
Vul de champignons met dit mengsel.
Strooi de rest van de kaas over de champignons.
Vul de bodem van de ovenschaal met de witte wijn of bouillon.
Zet ze in de ovenschaal gedurende plm. 20 - 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven,
Als de kaas gesmolten is zijn de champignons klaar.
Serveertip
Heerlijk vegetarisch voorgerecht, lekker bij de bbq - barbecue of lekker borrelhapje