Italiaanse gevulde champignons met gedroogde tomaatjes en kaas

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-05-2015
  • Italiaanse gevulde champignons met gedroogde tomaatjes en kaas

    Italiaanse gevulde champignons met gedroogde tomaatjes en kaas

    Italiaanse gevulde champignons met gedroogde tomaatjes en kaas

  • Italiaanse gevulde champignons met gedroogde tomaatjes en kaas

    Italiaanse gevulde champignons met gedroogde tomaatjes en kaas

    Italiaanse gevulde champignons met gedroogde tomaatjes en kaas

  • Italiaanse gevulde champignons met gedroogde tomaatjes en kaas

    Italiaanse gevulde champignons met gedroogde tomaatjes en kaas

    Italiaanse gevulde champignons met gedroogde tomaatjes en kaas

  • Italiaanse gevulde champignons met gedroogde tomaatjes en kaas

    Italiaanse gevulde champignons met gedroogde tomaatjes en kaas

    Italiaanse gevulde champignons met gedroogde tomaatjes en kaas

Gevulde champignons maak ik vaker. Altijd lekker. Deze keer een vegetarische variant.
De gedroogde tomaten zorgen voor de pittige smaak in de champignons.
Omdat ik altijd een flinke scheut witte wijn of bouillon in de ovenschaal met de champignons doe blijven de champignons lekker smeuig en worden ze niet droog.
Dit is ook een lekker bijgerecht bij een pasta maaltijd, bij de bbq  c.q. barbecue of als borrelhapje.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
6 grote champignons
1 kleine ui of sjalotje
1 teentje knoflook
3 a 4 gedroogde tomaten op olie (afhankelijk van de grootte van de tomaten)
2 eetlepels olie van de gedroogde tomaten
vers gemalen zwarte peper
zout
1 theelepel gedroogde oregano
2 eetlepels paneermeel
1 los geklopt ei
2 eetlepels gehakte blad peterselie
75 gram geraspte belegen kaas
flink glas witte wijn of bouillon (van blokje)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan
ovenschaal
keukenpapier

Bereidingswijze

Maak de champignons schoon met keukenpapier.
Verwijder het steeltje. Snij het steeltje in kleine stukjes,
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de tomaten-olie in de koekenpan.
Bak hierin de ui en knoflook glazig.
Voeg de gehakte champignonsteeltjes toe en bak even mee.
Haal de pan van het vuur en laat klein beetje afkoelen.
Voeg de stukjes gedroogde tomaten, los geklopte ei, peterselie,oregano, paneermeel en de helft van de geraspte kaas bij de champignonsteeltjes.
Roer alles goed door elkaar. Maak op smaak met peper en eventueel wat zout.
Vul de champignons met dit mengsel.
Strooi de rest van de kaas over de champignons.
Vul de bodem van de ovenschaal met de witte wijn of bouillon.
Zet ze in de ovenschaal gedurende plm. 20 - 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven,
Als de kaas gesmolten is zijn de champignons klaar.

Serveertip

Heerlijk vegetarisch voorgerecht, lekker bij de bbq - barbecue of lekker borrelhapje

Laatste reacties

miriam1363 avatar
miriam1363 06-01-2016

Vandaag gemaakt en écht een succes!! Dank je wel voor dit recept!! Groetjes

hermien_kg avatar
hermien_kg 18-05-2015

Hoi Petra, ik maak regelmatig jouw amusechampignons en heb daar altijd veel succes mee. Maar toch komt het vaker voor dat iemand deze lekkernij aan zich voorbij laat gaan, omdat die vegetarisch eet. Dat probleem lijkt me nu opgelost als ik jouw nieuwe champignonrecept erbij geef. Ik ben benieuwd welk champignonhapje het eerst op is. Mij lijkt de nieuwe versie heel erg lekker! Groetjes, Hermien

tako avatar
tako 18-05-2015

Wow dat klinkt heerlijk dat ga ik eens proberen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten