**ROMIGE ASPERGE AARDAPPELGRATIN**

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2015

De asperge is een groente met een rijke geschiedenis
In de 19e eeuw werd hij populair in Nederland.
Sinds dien worden asperges voornamelijk op de droge
zandgronden van Limburg en Brabant verbouwd.
Maar ook in de Achterhoek, Groningen en op Texzel
blijken asperges het prima te doen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=500 gram Krieltjes. = 1 kg witte Asperges.
=450 gram Prei a' la creme (pak diepvries.)
=3 eetl.Amandelschaafsel = 2 eetl. Arachide olie.
=1/2 eetl. gedroogde Dragon.
=150 gram flinterdunne Achterham.
=1 Citroen (schoongeboend) = 75 gram Twijfelaar
(kaas,stukje,geraspt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven en ovenschaal
Kookpan.
koekenpan.
citroenpers.

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 200 gr.C. Halveer de krieltjes
en kook ze 6 minuten. Schil de asperges rondom met
een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden
en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de asperges
in stukken van 3 cm.
2.Verwarm de prei volgens de aanwijziging op de verpakking.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter
en rooster het amandelschaafsel 2 minuten op een
middelhoog vuur,laat afkoelen op een bord.
3.Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperges met de
dragon,peper en eventueel zout 5 minuten op een middelhoog-
vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur.
4.Snijd ondertussen de ham in reepjes. Rasp de gele schil van de
citroen en pers de helft van de vrucht uit.
Meng het rasp en 1 eetl. sap met de krieltjes,asperges,
het amandelschaafsel en de ham.
5.Verdeel de prei over de ovenschaal. Schep hierop de asperges-
aardappelmengsel.Bestrooi met de kaas. Bak circa 15 minuten
in het midden van de oven.

Bron

©

Serveertip

WIJNTIP*
*CASILLERO DEL DIABOLO*
Aconcagua Vallery / Chily

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten