3 slakkengangen

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-05-2015
  • 3 slakkengangen

    3 slakkengangen

    3 slakkengangen

Het lekkerste zakje in het supermarktschap ! en waar je zoveel  meer mee kan dan alleen slakkenboter.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 kleine lamskoteletjes, wel aardig dik ( groot is het waarschijnlijk al schaap, en dat proef je wel degelijk )
16 ongepelde en ongekookte grote gamba,s
500 gram zalm met huid
8 el olijfolie
1 el bruine suiker
1 el limoensap
2 zakjes slakkenboterkruiden
stokbrood
roomboter ( ongezouten )
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Houtskool bbq, gas is handig maar voegt natuurlijk geen enkele smaak toe
4 lange sateprikkers, gebruik houten, dompel die een kwartiertje voor het rijgen even in water zodat ze niet verbranden, metalen moet je iedere keer die onhandige handschoen aandoen, deze kun je ( met een beetje vuurvaste vingers ) gewoon zo omdraaien.
2 ruime kommen
ovenschaal laag,
snijplank die binnen de ovenschaal valt.
baksteen ! of iets anders zwaars natuurlijk
plasticfolie

Bereidingswijze

Gravad slak:

neem een stuk folie de dubbele lengte van het stuk zalm .
leg de zalm met huidzijde op het folie , smeer in met 1 zakje slakkenboterkruiden.
vouw het plastic goed dicht, leg in de schaal , leg er de plank op en daarop de steen, of een paar zware blikken.
zet 4 ( ! ) dagen in de koelkast.
snijdt plakken van het stokbrood, beboter beide zijden licht , grill kort op de bbq,
zalm uit het plastic halen, teveel aan kruiden verwijderen, besprenkelen met limoensap.
in niet te dunne plakken snijden ( schuin van je af snijden, en zonder vel ) op warm brood opdienen.

de olie over 2 komen verdelen .
voor het lam , 4 el olie plus de bruine suiker, half zakje slakkenkruiden. goed doorroeren , afdekken en nachtje marineren. paar keer door roeren.
voor het grillen af deppen, 2 a 3 minuten op de bbq

gamba,s :
4 el. olie , half zakje slakkenkruiden , 1 el limoensap , goed mengen en ook de gamba,s nachtje marineren
4 per stokje rijgen , even af deppen, en grillen tot mooi rood en krom, ong. 3 min.

soort surf en turf, maar dan anders

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten