1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalm
  6. Quiche met spinazie, gerookte zalm en (kastanje)champignons

Quiche met spinazie, gerookte zalm en (kastanje)champignons

Door: wilmiewillemse

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-05-2015

Ingrediënten 4 personen


- 1 rol bladerdeeg of deeg voor hartige taart (7 plakjes kan ook)
- 450 gram spinazie (ik gebruik zelf verse)
- 250 gram (kastanje)champignons
- 200 gram gerookte zalm
- bakje kruidenroomkaas (bijvoorbeeld Paturain)
- 4 eieren
- 200 ml melk
- peper en zout
- boter om de vorm mee in te vetten


Tags

Quiche met spinazie, gerookte zalm en (kastanje)champignons
Quiche met spinazie, gerookte zalm en (kastanje)champignons
Quiche met spinazie, gerookte zalm en (kastanje)champignons
Quiche met spinazie, gerookte zalm en (kastanje)champignons
Quiche met spinazie, gerookte zalm en (kastanje)champignons
Quiche met spinazie, gerookte zalm en (kastanje)champignons
Quiche met spinazie, gerookte zalm en (kastanje)champignons
Quiche met spinazie, gerookte zalm en (kastanje)champignons
Quiche met spinazie, gerookte zalm en (kastanje)champignons
Quiche met spinazie, gerookte zalm en (kastanje)champignons
Quiche met spinazie, gerookte zalm en (kastanje)champignons
Quiche met spinazie, gerookte zalm en (kastanje)champignons
Quiche met spinazie, gerookte zalm en (kastanje)champignons
Quiche met spinazie, gerookte zalm en (kastanje)champignons
Quiche met spinazie, gerookte zalm en (kastanje)champignons

Foto Smulweb (recept van de dag)

Foto Smulweb (recept van de dag)
voorbereiding

Parel62

Parel62
parel62
parel62
Ziet er heerlijk uit !

Parel62

Parel62
Heerlijke Quiche, was echt smullen !!

Ger1958

Ger1958

Quiches en hartige taarten zijn wel een van mijn favorieten. Met een beetje fantasie tover ik elke keer wel weer iets lekkers in elkaar. Deze is echter uitzonderlijk lekker. Niet zo verwonderlijk want  natuurlijk zijn de ingrediënten ook wel aan elkaar gewaagd.
Voor mij dus een reden om hem hier te plaatsen. Dan kan ik hem zelf tenminste ook niet meer vergeten

Lees meer: de quiche top 10

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
- Kook de spinazie en laat deze goed uitlekken bijvoorbeeld door er iets zwaars op te zetten (ik gebruik meestal een kan water op een bord zodat het vocht er goed uit gedrukt wordt)
- Snij de champignons in plakjes.
- Kluts de eieren samen met de melk en meng er de kruidenkaas doorheen. (Shaker)

Bereiding:
- Vet de quiche vorm in met boter en doe er het deeg in. Druk de randen goed aan en zet dit alvast even in de oven op 200 graden. De bodem kan zo alvast een beetje voorgaren en dat voorkomt dat je een natte kleffe bodem krijgt.
- Bak de champignons en zet deze opzij.
- Haal de vorm met de bodem na ongeveer 10 tot 15 minuten weer uit de oven en vedeel er de uitgelekte spinazie overheen. Bestrooi met peper en zout.
- Verdeel de plakjes zalm over de spinazie en daarbovenop komen de gebakken champignons.
- Giet het mengsel van eieren, melk en kruidenkaas eroverheen en zit dit geheel nog ongeveer 45 minuten in een oven op 200 graden.
- Je kunt de quiche garneren met een beetje peterselie.

Tags



Deel dit recept

Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top