Gebakken ei met krab en cayenne

  • Engels, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Gebakken ei met krab en cayenne

    Gebakken ei met krab en cayenne

    Gebakken ei met krab en cayenne

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 40 gr ongezouten boter
* 4 sjalotjes, fijngesneden
* 2 flinke eetlpls bloem
* 2 mespuntjes cayennepeper ( of naar eigen smaak)
* 500 ml visbouillon
* 50 ml crème fraîche
* 200 gr krabvlees
* sap van een 1/2 citroen
* 4 grote eieren
* 2 eetlpls gedroogd broodkruim
* Parmezaanse kaas, geraspt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 kleine ovenschaaltjes

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Smelt de boter in een steelpan en fruit de sjalot 3-4 minuten
3. Voeg de bloem met de cayennepeper toe en verwarm nog 2 minuten mee
4. Voeg de bouillon en de crème fraîche toe, breng aan de kook
5. Laat een paar minuten inkoken tot het mengsel aan je lepel blijft hangen
6. Roer het krabvlees en citroensap er door.
7. Proef en voeg eventueel nog wat zout, peper en/of cayennepeper toe
8. Verdeel het mengsel over 4 ovenschaaltjes
9. Breek in ieder schaaltje een ei en bestrooi met broodkruim en Parmezaan
10. Let op dat het ei goed is bedekt met het broodkruim
11. Bak in de oven ca. 10-12 minuten

Bron

Delicious

Serveertip

Lekker met stokbrood en een frisse salade

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jhcv avatar
jhcv

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten