Gebakken ei met krab en cayenne
- Engels, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
.
Ingrediënten 4 personen
* 40 gr ongezouten boter* 4 sjalotjes, fijngesneden
* 2 flinke eetlpls bloem
* 2 mespuntjes cayennepeper ( of naar eigen smaak)
* 500 ml visbouillon
* 50 ml crème fraîche
* 200 gr krabvlees
* sap van een 1/2 citroen
* 4 grote eieren
* 2 eetlpls gedroogd broodkruim
* Parmezaanse kaas, geraspt
Benodigdheden
4 kleine ovenschaaltjesBereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Smelt de boter in een steelpan en fruit de sjalot 3-4 minuten
3. Voeg de bloem met de cayennepeper toe en verwarm nog 2 minuten mee
4. Voeg de bouillon en de crème fraîche toe, breng aan de kook
5. Laat een paar minuten inkoken tot het mengsel aan je lepel blijft hangen
6. Roer het krabvlees en citroensap er door.
7. Proef en voeg eventueel nog wat zout, peper en/of cayennepeper toe
8. Verdeel het mengsel over 4 ovenschaaltjes
9. Breek in ieder schaaltje een ei en bestrooi met broodkruim en Parmezaan
10. Let op dat het ei goed is bedekt met het broodkruim
11. Bak in de oven ca. 10-12 minuten
Bron
Delicious
Serveertip
Lekker met stokbrood en een frisse salade