1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaanse, kruidige kippendij met pancetta, smullen!

Italiaanse, kruidige kippendij met pancetta, smullen!

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2015

Ingrediënten 4 personen


8 verse kippendijtjes, uitgebeend
8 plakken pancetta (Italiaans spek of gerookt ontbijtspek)
2 el olijfolie
4 el groene pesto
4 el kruidenboter met knoflook van goede kwaliteit
Sap van een halve citroen
2 klontjes roomboter
Vers gemalen zwarte peper
Heel klein vleugje zeezout


Verder heb je nodig


Koekenpan, ovenschaal, uitbeenmesje


Italiaanse, kruidige kippendij met pancetta, smullen!
Italiaanse, kruidige kippendij met pancetta, smullen!

Ooit heb ik eens gezien hoe iemand iets fabriceerde met kipfilet zonder dat er een recept van was (of bestaat) dus heb ik het recept er zelf maar bij bedacht. Dit is echt een ontzettend lekker stukje snel klaar kip voor mensen die haast hebben en toch heerlijk willen smullen. Kippendij is doorgaans malser dan kipfilet en ik kies daarom voor dit vlees. Als je het zo koopt zit er vaak een botje in, maar met een uitbeenmesje heb je dat er zo uit of vraag de verkoper om het te doen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Koop verse kippendijtjes liefst bij de poelier en laat ze uitbenen of doe het zelf. Geef ze een heel klein vleugje peper en zout, dus minder dan gebruikelijk. Doe olijfolie in een hapjespan en braad de kippendijtjes rondom kort aan zodat ze dicht geschroeid zijn. Dan uitnemen. Leg dan op elk kippendijtje een halve el groene pesto en een halve el kruidenboter. Leg daarop een plakje pancetta of gerookt ontbijtspek. Leg ze dan in een ovenschaal en giet het restant van de olijfolie erbij. Voeg daarbij 2 kleine klontjes roomboter en het vers geperste citroensap, goed verdelen. Als dit in de oven staat smelt dit en verspreid dat lekkers zich en zo krijg je een hemelse saus. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden, zet de schaal er in het midden in en bak in een kwartiertje tot 20 minuten, al naar gelang de dikte van de dijtjes, mals, sappig en bruin. Dit doodsimpele gerechtje is echt super lekker, geef 2 stukjes vlees per persoon.

Serveertip

Heerlijk met pasta naar keuze, de saus en een bonte salade of gewokte spinazie, maar ook zo en drink er een heerlijke Amarone of Chianti bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top