gegrillde lamsrack (losse ribs)

  • Multi-cultureel, Tussengerecht
  • 20-30 min.
  • gegrillde lamsrack (losse ribs)

    Gegrillde lamsrack (losse ribs)

    Gegrillde lamsrack (losse ribs)

Lente,zon,deuren en ramen weer open,lekker op je terras genieten van het voorjaar en in je glas: roze bubbels....of voor de mannen : een koud biertje.
Ik zeg: tijd voor lam !
Op de bbq of (voor als je bijv. 3 hoog-achter woont) op je grillplaat.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
6 ribjes per persoon
sap van 1 citroen
4 el olijfolie
4 el honing
1 tl tijm
halve tl djintan
peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bbq of een grillpan icm een oven
scherp ! mes
schaaltje/kom
kleine garde

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 en zet ook de grillpan op de grote pit om deze goed warm te laten worden.
Doe boven genoemde ingrediënten (behalve het zout) in een kom en roer met de garde door elkaar. Smeer dit mengsel rijkelijk over de ribs en laat even rusten onder alu folie totdat de pan en de oven(of de bbq) goed warm zijn.
Zet de kookwekker op tien minuten en leg het lamsvlees op de grillplaat.Keer om na 30 sec, keer weer om na 30 sec maar draai de koteletten iets, teneinde een mooie ruitvorm te verkrijgen en ook deze na 30 sec weer draaien.
Let op want door de honing verbrand het vrij snel!
Leg het vlees nu op een rooster in de oven en laat (nog 8 minuten) garen.Serveer op een warm bord en doe er dan pas gemalen zeezout over.

Serveertip

Ik zie dit meer als 1 van de vele gerechtjes die op een mooie avond de revue passeren,niet teveel bij serveren dus, echter, een paar mee gegrilde schijfjes citroen doen het leuk op het bord ;-)

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

gerco72 avatar
gerco72

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten