croissant egg benedict

  • Frans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • croissant egg benedict

    Croissant egg benedict

    Croissant egg benedict

  • croissant egg benedict

    Croissant egg benedict

    Croissant egg benedict

  • croissant egg benedict

    Croissant egg benedict

    Croissant egg benedict

  • croissant egg benedict

    Croissant egg benedict

    Croissant egg benedict

  • croissant egg benedict

    Croissant egg benedict

    Croissant egg benedict

alles stond al klaar voor de lunch, maar er kwam wat tussen, gelukkig kan het ook als vervanging van een broodje ei s,avonds, wel iets meer calorieen :)
en helemaal vrij van niks,
voor zelfgemaakte  hollandaisesaus , volgt dit

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
2 verse eieren kamer temp.
2 gebakken croissants van je beste bakker
4 plakken bacon, ontbijtspek, pancetta, ham whatever.
hollandaise saus , k&k of zelf gemaakt
olijf olie
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
plasicfolie
grilpan
2 kleine kommetjes
2 vuilniszak afbinders,
2 langer dan je pan sateprikkers ( optioneel ) als je zakjes goed water dicht zijn blijven ze gewoon drijven.
oven

Bereidingswijze

breng een pan met minimaal 20 cm hoog water aan de kook ,
verwarm de oven op 150 graden, snijdt de croissants in 2en in de lengte , niet helemaal door ( vlinder ) houdt ze warm tot bereiding.
snijdt 2 stukken plastic af 20 bij 20 cm, druk in het kommetje, doe 2 tl. olie in het kommetjes, en breek er een ei in, voorzichtig, eigeel moet absoluut heel blijven.
draai het folie ruim boven het ei dicht, bindt af met de afbinders, touw, draad, net wat je bijdehand hebt
set een timer voor precies 3 min.
zet het vuur laag onder je water pan , wacht tot het uitgebbubeld is, en laat heel langzaam de zakjes erin zaken.
kook de eieren voor precies de kook tijd,
grill ondertussen het spek krokant, verwarm de hollandaise saus.
neem nu de croissants uit de oven , beleg elke kant met een plak spek,
laat de eitjes zeer voorzichtig uit het plastic op het spek gleiden.
bedek met een grote lepel saus, en voeg wat peper en zout toe.

Bron

combinatie van diverse sites en klassieke gerechten

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hans3333 avatar
hans3333

Doorsturen

Home Recepten