Marokkaanse Goed Gekruid Bonen
- Marokkaans, Bijgerecht
- 20-30 min.
Uitstekende combinatie van komijn, paprika, gember en verse kruiden zoals peterselie en koriander.
Ingrediënten 4 personen
500 g blik witte bonen (Haricots Cannellini)gaar blokjes aardappel van 2 aardappelen
2 ui, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
1 rode peper, fijn
2 t paprika
2 t komijn
1+1/2 t gemberpoeder
250 g blokjes tomaten uit blik
groentebouillon (genoeg voor dikke saus)
2 e verse peterselie, fijn
2 e verse koriander, fijn
1 t zout
4 e olijfolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 292,85 kcal |
Koolhydraten | 34,57 g |
Eiwitten | 9,77 g |
Vetten | 11,36 g |
Bereidingswijze
1. Fruit ui, knoflook en rode peper tot zacht.
2. Doen de paprika, komijn en gemberpoeder erdoor en bak tot geuren vrijkomen.
3. Voeg de tomaten, gare aardappelblokjes en groentebouillon erbij en breng met uitgelekte bonen aan kook.
4. Kook voor zo 15 min. en breng op smaak met zout.
5. Vlak voor serveren roer je de peterselie en koriander erdoor.
Bron
Smaakontwikkelaar
Serveertip
Eten met Turkse brood.