Marokkaanse Goed Gekruid Bonen

  • Marokkaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Marokkaanse Goed Gekruid Bonen

    Marokkaanse Goed Gekruid Bonen

    Marokkaanse Goed Gekruid Bonen

  • Marokkaanse Goed Gekruid Bonen

    Marokkaanse Goed Gekruid Bonen

    Marokkaanse Goed Gekruid Bonen

Uitstekende combinatie van komijn, paprika, gember en verse kruiden zoals peterselie en koriander.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g blik witte bonen (Haricots Cannellini)
gaar blokjes aardappel van 2 aardappelen
2 ui, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
1 rode peper, fijn
2 t paprika
2 t komijn
1+1/2 t gemberpoeder
250 g blokjes tomaten uit blik
groentebouillon (genoeg voor dikke saus)
2 e verse peterselie, fijn
2 e verse koriander, fijn
1 t zout
4 e olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 292,85 kcal
Koolhydraten 34,57 g
Eiwitten 9,77 g
Vetten 11,36 g

Bereidingswijze

1. Fruit ui, knoflook en rode peper tot zacht.
2. Doen de paprika, komijn en gemberpoeder erdoor en bak tot geuren vrijkomen.
3. Voeg de tomaten, gare aardappelblokjes en groentebouillon erbij en breng met uitgelekte bonen aan kook.
4. Kook voor zo 15 min. en breng op smaak met zout.
5. Vlak voor serveren roer je de peterselie en koriander erdoor.

Bron

Smaakontwikkelaar

Serveertip

Eten met Turkse brood.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten