Salade met Thaise biefstukpuntjes

  • Thais, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Salade met Thaise biefstukpuntjes

    Salade met Thaise biefstukpuntjes

    Salade met Thaise biefstukpuntjes

  • Salade met Thaise biefstukpuntjes

    Salade met Thaise biefstukpuntjes

    Salade met Thaise biefstukpuntjes

  • Salade met Thaise biefstukpuntjes

    Salade met Thaise biefstukpuntjes

    Salade met Thaise biefstukpuntjes

  • Salade met Thaise biefstukpuntjes

    Salade met Thaise biefstukpuntjes

    Salade met Thaise biefstukpuntjes

Een heerlijke salade met een explosie aan smaken. Zout, zoet, zuur en pittig alles tegelijk. In een mum van tijd op tafel en verslavend lekker zoals de meeste gerechten uit de Thaise keuken.
Dit maak je zo eventjes snel als lunchgerecht of als maaltijdsalade met wat brood erbij. Echt superlekker en in een handomdraai gemaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 2 (kogel)biefstukken van ongeveer 150 gram per stuk
- 75 gram gemengde (of andere) sla
- 4 lente uitjes
- 125 gram taugé
- 1 rode peper
- 1 flinke teen knoflook
- stukje gember
- sap van 1 limoen
- 2 el soja saus
- 2 el vissaus
- 1 el palmsuiker (bruine basterdsuiker kan ook)
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
- handvol korianderblaadjes
- Arachide olie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 350,56 kcal
Koolhydraten 19,14 g
Eiwitten 40,55 g
Vetten 10,80 g

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Verdeel de sla over 2 borden.
- Rooster de sesamzaadjes en zet ze eventjes apart.
- Ontdoe de rode peper van de zaadjes en snij in hele fijne reepjes.
- Schil de gember en hak fijn.
- Plet de knoflook en hak fijn.
- Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes.
- Snij de lente uitjes in ringetjes.
- Snij de biefstukken in puntjes/blokjes.

Bereiding:
- Verhit Arachide olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de gember. Voeg de biefstukpuntjes toe en schroei ze rondom dicht in ongeveer 2 tot 3 minuten.
- Voeg rode peper, lente ui en taugé toe en wok dit geheel even.
- Blus dit af met het limoensap, sojasaus en de vissaus en voeg de palmsuiker toe.
- Wok dit nog heel even totdat alles goed gemengd is en verdeel dit dan over de 2 borden met sla.
- Garneer met de sesamzaadjes en de korianderblaadjes

Serveertip

In Thailand wensen de mensen elkaar -Kin Khao- wat letterlijk vertaald betekent -smakelijk eten-

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Doorsturen

Home Recepten