Salade met Thaise biefstukpuntjes
- Thais, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
Een heerlijke salade met een explosie aan smaken. Zout, zoet, zuur en pittig alles tegelijk. In een mum van tijd op tafel en verslavend lekker zoals de meeste gerechten uit de Thaise keuken.
Dit maak je zo eventjes snel als lunchgerecht of als maaltijdsalade met wat brood erbij. Echt superlekker en in een handomdraai gemaakt.
Ingrediënten 2 personen
- 2 (kogel)biefstukken van ongeveer 150 gram per stuk- 75 gram gemengde (of andere) sla
- 4 lente uitjes
- 125 gram taugé
- 1 rode peper
- 1 flinke teen knoflook
- stukje gember
- sap van 1 limoen
- 2 el soja saus
- 2 el vissaus
- 1 el palmsuiker (bruine basterdsuiker kan ook)
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
- handvol korianderblaadjes
- Arachide olie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 350,56 kcal |
Koolhydraten | 19,14 g |
Eiwitten | 40,55 g |
Vetten | 10,80 g |
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Verdeel de sla over 2 borden.
- Rooster de sesamzaadjes en zet ze eventjes apart.
- Ontdoe de rode peper van de zaadjes en snij in hele fijne reepjes.
- Schil de gember en hak fijn.
- Plet de knoflook en hak fijn.
- Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes.
- Snij de lente uitjes in ringetjes.
- Snij de biefstukken in puntjes/blokjes.
Bereiding:
- Verhit Arachide olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de gember. Voeg de biefstukpuntjes toe en schroei ze rondom dicht in ongeveer 2 tot 3 minuten.
- Voeg rode peper, lente ui en taugé toe en wok dit geheel even.
- Blus dit af met het limoensap, sojasaus en de vissaus en voeg de palmsuiker toe.
- Wok dit nog heel even totdat alles goed gemengd is en verdeel dit dan over de 2 borden met sla.
- Garneer met de sesamzaadjes en de korianderblaadjes
Serveertip
In Thailand wensen de mensen elkaar -Kin Khao- wat letterlijk vertaald betekent -smakelijk eten-