Super verse crunchy grote frieten, smullen!

  • Wereld, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-05-2015
  • Super verse crunchy grote frieten, smullen!

    Super verse crunchy grote frieten, smullen!

    Super verse crunchy grote frieten, smullen!

  • Super verse crunchy grote frieten, smullen!

    Super verse crunchy grote frieten, smullen!

    Super verse crunchy grote frieten, smullen!

  • Super verse crunchy grote frieten, smullen!

    Super verse crunchy grote frieten, smullen!

    Super verse crunchy grote frieten, smullen!

  • Super verse crunchy grote frieten, smullen!

    Super verse crunchy grote frieten, smullen!

    Super verse crunchy grote frieten, smullen!

Dit is het super crispy frietje zoals iedereen hem graag heeft. Krakend krokant van buiten en zacht van binnen zoals friet hoort te zijn. Te vergelijken met de Aviko super crunch, maar veel lekkerder omdat ze nooit bevroren zijn geweest en 65% goedkoper, dus win/win friet! Dit is de lekkerste van Nederland, proef zelf.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
600 gr grote verse friet aardappels, iets kruimig
Maizena
Schoon plantaardig frituurvet
Grof zeezout
Vleugje cajunkruiden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaal, koksmes, plank, friteuse

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd ze in mooie gelijke dikke staafjes (zie foto). Doe in een schaal, dep droog met keukenpapier en strooi er maizena over. Gebruik de friteuse met schoon plantaardig frituurvet. Nooit dierlijk vet gebruiken want dat is ongezond, olijfolie kan niet tegen hoge temperatuur en friet wordt slap, dus ongeschikt. Bak deze frieten eerst 6 minuten voor op 140 graden. Laat dan uitlekken en afkoelen (afkoelen is belangrijk). Frituur de afgekoelde frieten dan 5 minuten mooi af op 180 graden tot ze krokant bruin zijn. Bestrooi met grof zeezout en eventueel wat cajunkruiden voor extra lekker. Ze kraken crunchy in je mond, zo lekker. :)

Serveertip

Lekker met verse mayo of als bijgerecht bij heel veel andere gerechten.

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 12-01-2017

Zo is dat Hans, in de friettent maar ook thuis bakken we ze daarin, yum yum yum! En friet kan je nie klokken op tijd, elke aardappel is anders. Als je het goed doet dan hoor je en zie je dat ze eruit moeten, zowel bij de voor- als bij de afbak. Krijg er eigenlijk wel zin in nu 😉

hans3333 avatar
hans3333 12-01-2017

@delarosa , mee eens , en de lekkerste friet komen nog steeds uit het ossenwit :)

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 12-01-2017

Was je de frieten niet eerst voor het frituren? Groetjes Dido

Delarosa avatar
Delarosa 11-05-2015

Ik vind het prima Alex wat je allemaal op Smul op doet en zegt, maar dat gemauw dat dierlijk vet ongezond is? Ik heb een snackbar/friettent/cafetaria/friture/frietkot, hoe je het maar noemen wil... Het is lekker, niet ongezond tenzij je het elke dag gebruikt. Maar da's met alles zo.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten