3 x asperges

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • 3 x  asperges

    3 x asperges

    3 x asperges

Deze week bij de appie 1,5 kilo voor 8 eurie, das leuk om een compleet asperge menue mee te maken.
amuse , hoofd en salade, allemaal van asperges.
de parfait van asperges die ik ooit maakte als dessert zal ik u besparen, die was zooo smerig.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
3 kilo asperges

amusesoep :
8 asperges
1 rode ui
2 eierdooiers
1 ei
300 ml melk
flinterdunne gekookte ham
2 el in ringen bosui
1 tl mosterd
4 el bloem
2 el boter

salade:
8 asperges
zak diepvries garnalen knoflook peterselie ( super )
wilde spinazie geblancheerd
8 cherry tomaatjes , zoet looije bijvoorbeeld.
2 el mayonaise
1 tl citroensap
zout peper uit de molen,

hoofd:
de rest van de asperges dat moet ongeveer 4/5 per persoon zijn
20 plakken rauwe ham, dun gesneden
8 kwartel eitjes
8 lams kotteletjes
4 kleine gepofte aardappels k&k
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixxer
veel pannen
grillpan

Bereidingswijze

Amuse soep

snijdt de koppen van de asperges ruim af blancheer kort, in 1 liter water , met wat zout.
bewaar het water!
snipper de ui, en glaceer in de boter samen met asperges, voeg bloem toe, en roer tot het geheel is opgenomen.
blus af met het kookvocht van de punten, en kook ze gaar.
bak ondertussen van 100 ml melk en het ei een zeer dun omeletje, laat afkoelen.
mix de andere 200 ml melk met de eierdooiers, en voeg toe aan de soep , let op laat niet koken!
snijdt de omelet in reepjes, voeg toe aan de soep, om even warm te worden, snijdt bosui in ringen , voeg de mosterd toe, pureer de ingrediënten in de pan met de staafmixer , voeg zout en peper toe naar smaak, proef!
schenk in mooie amuse glaasjes, steek de asperge punten erin , drapeer de dunne ham en bosui ringetjes erover

salade:
kook de asperges 5 minuten ,
grill de cherry tomaatjes kort, halveer
mix de mayo met citroensap en zout en peper
bak de asperges samen met de garnalen 3 minuten.
neem kleine schoteltjes, leg daar ruim de geblancheerde spinazie op, asperges, en garneer met de tomaatjes, maak af met de dressing.

hoofd:
kook de asperges zoals je gewend bent.
grill de lamskoteletjes rose , en pof de aardappelen,
giet de asperges af, en wikkel elke in de rauwe ham, grill kort tot ham half krokant is.
kook de kwartel eitjes kort , vloeibaar! en geef als garnering.

Bron

Soep zelf bedacht, salade van chickslovefood ( wereld site ! ) maar drastisch aangepast, hoofdgerecht eigen mix

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hans3333 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten