Argentijnse tomaat-uiensoep, verbluffend lekker!

  • Argentijns, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-05-2015

Rijpe tomaten, zachte uien en genoeg knoflook en een pepertje in huis.. En niet zoveel geld meer, de maand was weer langer dan verwacht... Misschien herkenbaar??
Hoe dan ook, of het nou wel of niet zo is, deze smaakt gewoon heeeel erg lekker :-)  Uit een Argentijns/Nederlands kookboekje... 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gr boter + 2 el arachide- of zonnebloemolie
2 grote uien, gesnipperd
500 gr rijpe tomaten, in blokjes
6 tenen knoflook, grof gesnipperd
1 Spaanse (groene) peper of jalapenopeper, in stukjes
1 potje kippenbouillon met vlees
Fijngesneden groene kruiden als peterselie, selderij en evt koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank
Scherp mes
Keukenmachine/blender met grote mengkom
Soeppan

Bereidingswijze

Verwarm de boter met de olie en bak hierin tegelijkertijd de tomaten, knoflook, uien en peper in aan om alles zacht te maken.
Giet de inhoud van het potje bouillon via een zeef toe (het vlees achterhouden dus) en voeg ca 1,5 L water toe. Laat dit tegen de kook aan komen.
Doe dit dan in de mengkom van de keukenmachine en maal alles fijn.
Schenk dit terug in de pan en voeg het achtergehouden vlees toe samen met de fijngesneden kruiden en evt nog wat (voorgegaarde) vermicelli. Laat nog even goed door en door warm worden en Smullen maar!

Bron

Argentijns kookboekje

Serveertip

Gewoon lekker met een stokbroodje, Yummie!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten