bladerdeegflapje, witlof in bladerdeeg

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-1999

Onze favoriete manier om witlof te eten. Eenvoudig te maken. Goed alternatief voor witloftaarten. Het is eigenlijk meer bladerdeeg met witlof dan andersom. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat onze dochter het zo lekker vindt, en dat zegt echt heel wat!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Twee vellen bladerdeeg per 'flapje'. Een halve flinke stronk witlof per bladerdeeg-'flapje'. Twee plakken ham per 'flapje'. Wat plakken belegen kaas.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Voorbereiding

'Kontje' van witlof afsnijden, halveren en 5 minuten koken. Bladerdeegvellen uitspreiden.

Bereidingswijze

Plakken ham op bladerdeegvellen leggen. Witlof erop en kaas erover. Afdekken met 2e plak ham en 2e vel bladerdeeg. Zijkanten dichtvouwen. Er ontstaat zo een vierkant (wat wij noemen) bladerdeegflapje. Afbakken volgens gebruiksaanwijzing van bladerdeeg (ongeveer half uur)

Serveertip

Een bladerdeeg-flapje per persoon is genoeg (bladerdeeg is machtig), met salade en toet.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Cathy69 avatar
Cathy69 02-04-2012

Ga het vanavond gelijk proberen Lijkt me heerlijk, ben een grote witlof liefhebber

amanda9 avatar
amanda9 28-03-2012

Ga ik zeker maken. Wij houden van witlof in al zijn variaties.

sventie avatar
sventie 22-12-2010

Heerlijk recept, supermakkelijk en heel smakelijk!

_inge avatar
_inge 29-07-2010

Heel lekker! Ook voor mensen die normaal niet van witlof houden. Ik heb zelf de witlof wat fijner gesneden en geraspte kaas gebruikt. Als je een scheutje melk bij het water doet waarin je de witlof kookt, wordt de witlof wat minder bitter. Ook heb ik de flapjes nog ingesmeerd met geklutst ei, zo worden ze mooi bruin en krokant. Erg lekker gegeten, met wat krieltjes erbij heb je inderdaad genoeg aan 1 hapje.

sannerien avatar
sannerien 02-03-2010

Ik ga t ook proberen, onze meiden zijn niet zo gek op witlof (te bitter zeggen ze) Misschien is dit de oplossing!

dropkatje avatar
dropkatje 27-01-2002

Een flapje is inderdaad genoeg. Ik was bang dat het te weinig zou zijn dus we hadden ieder twee flapjes. Er was toen geen plek meer voor een toetje. Maar we hebben wel lekker gegeten. Groetjes Katja

baukjepvenema avatar
baukjepvenema 07-12-2000

Wat heerlijk, en lekker simpel!!!!! Bedankt, Baukje

viggo avatar
viggo 01-02-2000

Heel lekker recept en snel klaar. Ik heb het ook geprobeerd met wat boursin er bij in, ook lekker! gr, Margaretha

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten