1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Witlof
  5. Witlof ham kaas
  6. bladerdeegflapje, witlof in bladerdeeg

bladerdeegflapje, witlof in bladerdeeg

bladerdeegflapje, witlof in bladerdeeg
bladerdeegflapje, witlof in bladerdeeg
  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-1999

Onze favoriete manier om witlof te eten. Eenvoudig te maken. Goed alternatief voor witloftaarten. Het is eigenlijk meer bladerdeeg met witlof dan andersom. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat onze dochter het zo lekker vindt, en dat zegt echt heel wat!

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 2 personen


Twee vellen bladerdeeg per 'flapje'. Een halve flinke stronk witlof per bladerdeeg-'flapje'. Twee plakken ham per 'flapje'. Wat plakken belegen kaas.


Verder heb je nodig


Oven

Voorbereiding

'Kontje' van witlof afsnijden, halveren en 5 minuten koken. Bladerdeegvellen uitspreiden.

Bereidingswijze

Plakken ham op bladerdeegvellen leggen. Witlof erop en kaas erover. Afdekken met 2e plak ham en 2e vel bladerdeeg. Zijkanten dichtvouwen. Er ontstaat zo een vierkant (wat wij noemen) bladerdeegflapje. Afbakken volgens gebruiksaanwijzing van bladerdeeg (ongeveer half uur)

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Een bladerdeeg-flapje per persoon is genoeg (bladerdeeg is machtig), met salade en toet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marc_willemsen


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marc_willemsen
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top