Kippendijfilet met pittige tomatensaus en aardappeltjes uit de oven

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-2015
  • Kippendijfilet met pittige tomatensaus en aardappeltjes uit de oven

    Kippendijfilet met pittige tomatensaus en aardappeltjes uit de oven

    Kippendijfilet met pittige tomatensaus en aardappeltjes uit de oven

  • Kippendijfilet met pittige tomatensaus en aardappeltjes uit de oven

    Kippendijfilet met pittige tomatensaus en aardappeltjes uit de oven

    Kippendijfilet met pittige tomatensaus en aardappeltjes uit de oven

Wat een heerlijke maaltijd was dit. De eerste keer gemaakt en dat ga ik zeker vaker maken.
Ik had kipdijfilet in huis (veel, veel lekkerder dan kipfilet) waarmee ik een snel eenvoudige maaltijd wilde maken. Op zoek dus naar een lekker recept op internet.
Daar kwam ik een ovenrecept met kipfilet tegen dat me wel aanstond. De baktijd was ongeveer net zo lang als de aardappelwedges die ik vaker maak in de oven. Recept aangepast. En dit kwam eruit.
De combinatie van de aardappeltjes met de heerlijke sappige kipdijfilet was verrukkelijk.
Een beetje van "Honingtomaten" en wat meer van mezelf.
De pittige tomatensaus wordt in de pan gemaakt en komt later op de kip.
NB.
Voor wie meer saus bij de kipdijfilet wil maakt van de opgegeven hoeveelheid het dubbele.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
3 flinke kippendijfilets (of meer of minder naar smaak)
vers gemalen peper
vers gemalen zeezout
plm. 4 - 5 aardappelen vastkokend
3 knoflooktenen of een bolletje knoflook (zie foto) in tweeën gesneden
3 eetlepels olijfolie
paar takjes rozemarijn
1 eetlepel gedroogde oregano

Voor de saus:
1 eetlepel olijfolie
1 sjalotje gepeld en gesnipperd
2 ansjovisfillets, grof gesneden
1 flinke eetlepel zwarte olijven in stukjes gesneden (geen geverfde olijven, liefst Kalamata of taggiasca)
2 teentjes knoflook, gehakt
1 flinke eetlepel kappertjes (uitgelekt)
1/2 theelepel cayennepeper
vers gemalen zeezout
plm. 8 zoete kerstomaatjes
1 tl gedroogde oregano
2 el geraspte Pecorino kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote ovenschaal of bakplaat
koekenpan

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Schil de aardappelen. Snij ze in partjes (wedges). Was de aardappelen. Droog de aardappelen goed.
Kruid de kippendijfilet met peper en zout.
Leg de aardappelpartjes, kipdijfilets, knoflook, en takjes rozemarijn op de bakplaat.
Bestrooi de aardappelen met wat vers gemalen zeezout en de gedroogde oregano.
Giet de olijfolie over de kip en de aardappelen en meng alles goed door elkaar. Zorg dat de kip ook goed is ingevet.
Zet de ovenschaal of bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak het geheel plm. 45 minuten. Tussendoor alles even opscheppen.

Maak ondertussen de tomatensaus.
Snijd de kerstomaatjes doormidden.
Verwarm de olijfolie in de koekenpan.
Bak hierin de sjalotsnippers en de knoflooksnippers zacht en glazig.
Doe de ansjovis, olijven, oregano en kappertjes erbij en laat op een heel zacht vuur de ansjovis "smelten".
Voeg plm. 5 minuten voor het opdienen de tomaatjes erbij. Leg ze met het snijvlak naar beneden in de koekenpan.
Maak op smaak met vers gemalen zwarte peper.

Verdeel de saus over de kipdijfilet en strooi er wat geraspte Pecorino over.

pwiggers 02-06-2015:
Vorige week weer gemaakt met 3 gewone tomaten. Ontveld, pitjes verwijderd en in kleine stukjes gesneden. Heel lekker en meer saus.

Serveertip

Heerlijk met een groene salade.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 10-09-2016

Fijn dat de kip zo goed heeft gesmaakt Inge. Altijd leuk om te horen, daar doe je het voor. Groet, Petra

ingekookt avatar
ingekookt 09-09-2016

Vandaag gegeten wat een heerlijk recept! Komt vaker op tafel. Bedankt Petra voor het delen. groetjes Inge

pwiggers avatar
pwiggers 31-03-2016

Leuk Hermien, dank je wel.

hermien_kg avatar
hermien_kg 30-03-2016

Weer zo'n heerlijke ovenschotel van jou. Ik heb het recept in mijn kookboek gezet. Komt t.z.t. zeker op tafel. Bedankt voor het delen. Groetjes, Hermien

pwiggers avatar
pwiggers 02-06-2015

Vorige week weer gemaakt met 3 gewone tomaten. Ontveld, pitjes verwijderd en in kleine stukjes gesneden. Heel lekker en meer saus.

pwiggers avatar
pwiggers 19-05-2015

Nav opmerking berendg inmiddels een aanvulling bij het recept gemaakt.

berendg avatar
berendg 18-05-2015

Dit is een heerlijk recept Petra, we hebben er van gesmuld. Een opmerking aan tafel was, waar is de saus? We vonden het meer een lekker prutje. Dank je nogmaals voor het recept. Groetjes Berend

pwiggers avatar
pwiggers 12-05-2015

Dit is heerlijk Ruth en lekker gemakkelijk! Moet je echt een keer proberen. Vervelend dat je nog steeds niet kunt printen. Het blijft "soppen" hier, Groetjes, Petra

ruthbrock avatar
ruthbrock 11-05-2015

hoi Petra, ik heb dit recept naar mijn mail gestuurd, want ik kan nog steeds niet printen. (de oplossing van de redactie hielp niet!). Vanuit mijn mail kon ik het alleen nog printen met de ctrl knop +P. maar ik denk dat het heerlijk is, groetjes Ruth

berendg avatar
berendg 07-05-2015

deze neem ik graag mee lijkt me een heerlijk receptje voor Zondag

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten