1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Zalm
  6. Geroosterde pompoen risotto met rode Alaska zalm

Geroosterde pompoen risotto met rode Alaska zalm

Door: Alaska_seafood

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-2015

Ingrediënten 5 personen


- 1x 416 gram blikje of 2x 213 gram blikje rode wilde Alaska zalm
- 1 kleine flespompoen (butternut squash), geschild, ontpit en in stukjes gesneden (ongeveer 350 gram stukjes pompoen)
- 1 rode paprika, ontpit en in stukjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 gram risotto rijst
- 2 preien, gesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 200 ml droge witte wijn
- 1.2 liter hete groente bouillon
- 50 gram doperwten
- 4 eetlepels fijn geraspte Parmezaanse kaas
- 3 - 4 salie bladeren
- Zout en peper


Geroosterde pompoen risotto met rode Alaska zalm
Geroosterde pompoen risotto met rode Alaska zalm

Risotto met Alaska zalm voor 4-6 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius, een hetelucht oven 180 graden Celsius of gasoven op stand 6
- Giet het vocht uit het blikje rode zalm af en bewaar het vocht voor later
- Verwijder eventuele huid en graten en breek in grove stukken
- Bedek de zalm en zet het apart
- Doe de pompoen en paprika in een pan en sprenkel er ruim een eetlepel olie en wat peper overheen
- Doe vervolgens licht geroosterde pompoen en paprika in een ovenschaal en rooster de groente totdat ze zacht zijn voor 20 - 25 minuten in de oven. Schep na 10 - 15 minuten de groente om
- Als de pompoen met paprika in de oven staat verwarm olie in een grote pan en voeg de rijst toe. Kook de rijst voor 2 - 3 minuten. Roer de rijst totdat deze mooi glanst en niet te bruin is
- Voeg de prei en geperste knoflook toe aan de rijst en bak het geheel voor 2 - 3 minuten
- Voeg de droge witte wijn toe aan de rijst en laat het eventjes koken
- Voeg het bewaarde vocht van de zalm samen met 1/3 van de bouillon toe aan de rijst en roer het geheel goed door elkaar
- Voeg vervolgens de rest van de bouillon toe en laat het geheel op middelhoog vuur koken voor 20 - 25 minuten totdat het vocht is opgenomen en de rijst goed is
- Voeg de doperwten, de Parmezaanse kaas, de geroosterde pompoen en paprika en gescheurde saliebladeren toe aan de rijst en roer het geheel goed door elkaar
- Voeg vervolgens de stukken rode zalm toe en roer deze voorzichtig door de risotto
- Naar smaak zout en peper toevoegen en garneren met salie bladeren en de risotto is klaar om te serveren

Serveertip

TIP: Nadat je de moten zalm hebt toegevoegd hoef je de risotto niet langer te koken. De warmte van de rijst is voldoende om de zalm warmt te krijgen



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top