Griekse Pasticcio macaronia
- Grieks, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 04-05-2015
Soms ook wel eens de Griekse lasagne genoemd en zoals er veel verschillende recepten van lasagne bestaan zo zijn er ook genoeg varianten van Pasticcio. Dit is mijn versie.
Het grootse verschil zit hem in het feit dat ik geen gewone bechamelsaus heb gebruikt maar een mengeling van Griekse yoghurt, eieren en 2 soorten kaas. Wat een beetje meer pit heeft en erg lekker bleek. Het was een leuk en lekker probeersel.
Maak meteen een grote schaal want als het vandaag niet op gaat dan is het morgen ook nog lekker
Serveer er een lekkere frisse Griekse boerensalade bij.
Ingrediënten 6 personen
- 500 gram penne (of bucatini)- 600 gram rundergehakt (lamsgehakt is ook erg lekker)
- 1 bolletje knoflook of 2 flinke tenen (fijngehakt)
- 2 uien (fijngehakt)
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 tl pimentpoeder
- 1 el oregano (marjolein)
- peper en zout
- olijfolie
Voor de topping:
- 500 ml Griekse yoghurt
- 4 eieren
- 200 gr feta (fijn gebrokkeld)
- 200 gr Cheddar (geraspt)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 961,72 kcal |
Koolhydraten | 71,79 g |
Eiwitten | 52,42 g |
Vetten | 50,44 g |
Bereidingswijze
- Kook de pasta zoals is aangegeven op de verpakking.
- Verhit olie in een koekenpan of wok en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg het gehakt toe en bak het rul in ongeveer 5 minuten.
- Voeg het kaneel en de tomatenpuree toen en bak het ongeveer 1 minuutje.
- Giet dan het blik tomaten en een half blik water in de pan en voeg de oregano, piment, peper en zout toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de eieren met de yoghurt en de helft van de kaas.
- Doe eerst de helft van de pasta in een ovenschaal dan het gehaktmengsel en daarna de andere helft van de pasta. Giet de topping eroverheen en strooi de andere helft van de kaas erover.
- Bak dit geheel een half uur op 190 graden in het midden van de oven.
- Haal de schaal uit de oven en laat hem nog ongeveer een kwartier staan voordat je er vierkante stukken van snijd.
Serveertip
Serveer er een heerlijk frisse Griekse boeren salade bij zie hiervoor mijn http://www.smulweb.nl/recepten/1430725/Griekse-boerensalade-met-ijsbergsla
Kali Orexi!!
Laatste reacties
Wij hadden er minder feta bij gedaan omdat we dat niet zo super lekker vinden maar wel oke. Dus toen vonden wij het erg lekker! Dus als het aan de feta ligt kan je die vervangen of verminderen
Zo zie je maar weer dat smaken verschillen... wij vonden het heerlijk!! Dit komt zeker vaker op tafel. Bedankt, Wilmie!
Niet geweldig
Niet zo geweldig hoor
Ga ik zeker de komende week eens klaarmaken ben erg benieuwd naar het resultaat.
We hebben heerlijk gegeten hoor Wilmie. Deze blijft erin. Bedankt en groet van Ankie.
Jammie zeg! Ziet er enorm.lekker uit! Meegenomen, dank!!
wauw griekse yoghurt in de toppinglaag, wat leuk en wat anders! Ik ga dit zeker proberen, geweldig!
lijkt me heel lekker, bedankt voor het delen
een leuke Griekse uitdaging om te maken! Ik bewaar hem, bedankt! Groetjes, Adeline