Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vis keuken
  4. Zalm
  5. Mini quiches met zalm en rivierkreeftjes

Mini quiches met zalm en rivierkreeftjes

Door: Fressnapf

  • Vis
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-05-2015

Ingrediënten 4 personen


Hartige taart deeg:

200 gram patentbloem
100 gram koude boter in blokjes gesneden
0,8 dl. koud water
Snufje zeezout

De vulling

100 gram rivierkreeftjes of Hollandse garnalen
50 gram fijngesneden gerookte zalm
bakje roomkaas
bakje kruidenroomkaas
1 ei
3 bosuitjes
bieslook
1 tl mierikswortel
verse dille
vers gemalen zwarte peper
zeezout


Verder heb je nodig


RVS uitsteekvorm 9 CM, muffinvorm 12 malletjes, Mixer of keukenmachine

Mini quiches met zalm en rivierkreeftjes
Mini quiches met zalm en rivierkreeftjes
Mini quiches met zalm en rivierkreeftjes
Mini quiches met zalm en rivierkreeftjes

Ook dit is weer hartige lente op tafel. Leuk om te maken, leuk om te zien en te delen en super lekker om te eten bij de brunch, als lunch, voorgerechtje, bij de borrel of tussendoor. Nog een variatietip: vervang een bakje rivierkreeftjes ook eens door een bakje vers gepelde Hollandse Noordzee garnalen. Leuk idee voor pinksteren.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Patentbloem, in blokjes geneden boter en zout in een mengkom doen en met Keukenmachine met platte menghaak of mixer door elkaar mengen tot de boter in de bloem is opgenomen. Koud water in één keer erdoor mengen waardoor het een deegbal wordt. Laat de deegbal ca. 1 uur in plasticfolie rusten in de koelkast. Bloem het werkblad in, en rol de deegbal uit tot een dunne lap. Bekleed een ingevette bakvorm met het deeg, of steek rondjes uit de deeglap voor een muffinvorm. Hartige taartjes vullen met een mengsel van roomkaas, ei, kruidenroomkaas, verse dille, mierikswortel, bosuitjes, bieslook, rivierkreeftjes, gerookte zalm en daarna op smaak gebracht met peper en zout. Dan ca. 20 minuten bakken op 180 graden hetelucht. Eet smakelijk.

Serveertip

Lekker met salade.

Bron

Vriendin (iets aangepast0



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top